in

Класически френски сладки Мадлен

Мадлен

Мадлен са френски сладки във формата на мидички. Отвън са хрупкави, а отвътре са меки. Приготвят се изключително лесно и бързо, а вкусът им е страхотен.

Тези сладки всъщност са малки пандишпанови кексчета. Според легендата, тези бисквитки получили името си от младо момиче, което служило като сладкар на херцога на Лотарингия. Името ѝ било Мадлен, както вероятно се досещате. Единствената рецепта, която Мадлен знаела, била тази за чаените сладки на баба ѝ. Всички обикнали сладките, които Мадлен приготвяла, и ги кръстили на нейно име.

Днес тези сладки се ядат в цяла Европа и хората обикновено ги хапват с чая.

Ето как да приготвите класически френски сладки Мадлен за следобедния чай:

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч. захар
  • 2 с.л. ванилия
  • щипка сол
  • 2 чаши брашно
  • 1¼ ч. масло

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса, за да загрява. Разбийте яйцата със захарта до получаване на гладка смес. Добавете ванилията и солта.

Постепенно добавете брашното и разбъркайте, докато съставките се комбинират добре.

Разтопете маслото и го добавете на малка струя, като разбърквате непрекъснато.

Разбъркайте добре и оформете сладките. Ако не разполагате с форма, за да се получат като мидички, можете да ги оформите като кръгчета, например.

Печете около 10-15 минути, до златисто. Оставете да се охладят за няколко минути и ги извадете от формата или тавата.

Когато изстинат напълно, поръсете с пудра захар.

Loading

  • Опитвали ли сте френски сладки Мадлен?

    Сладки Мадлен
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Джони Деп

10 от най-добрите роли на Джони Деп

„Убийствен влак“ – кой ще стигне жив до последната гара