in

Картофени палачинки

Картофени палачинки

Картофените палачинки са чудесна идея за бърза, лесна и много вкусна вечеря. Могат да се сервират с млечен сос и салата като основно ястие или да бъдат гарнитура на някакъв вид месо.

Картофените палачинки се правят от настъргани картофи, комбинирани с малко брашно и яйца, за да могат да добият формата на палачинка. Обикновено се добавя лук и чесън, както и различни подправки на вкус. Има вариант на картофените палачинки, в който се използват сладки картофи, вместо обикновени.

Това ястие присъства в почти всяка европейска кухня- немската, австрийската, холандската, румънската, белгийската и т.н. Естествено в различните страни рецептата е различна и ястието се казва по различен начин, но основата е една и съща.

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол и черен пипер
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сварете картофите във вода. Когато са готови, обелете ги и ги настържете на едро ренде.

Оставете настърганите картофи върху марля, за да се изцеди излишната течност.

Добавете яйцата и брашното към тях. Добавете също нарязания на ситно лук, чесъна на прах и овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте мазнината в дълбок тиган. Оформете палачинки с желаната големина от картофената смес и ги сложете в тигана. Имайте предвид, че ако ги направите прекалено големи вероятно ще се начупят, така че е по-добре да приготвите мини палачинки.

Пържете до златисто. Картофите вече са сварени, така че единственото, което трябва да се случи при пърженето, е яйцето да се сготви и палачинките да получат хрупкава коричка.

Извадете картофените палачинки върху кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина.

Можете да сервирате тези палачинки с млечен сос. Комбинирайте 1 кофичка кисело мляко (400 грама) с 1 майонеза (200 грама), добавете малко лимонов сок и чесън на прах на вкус.

Loading

  • Опитвали ли сте картофени палачинки?

    Картофени палачинки
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Контуриране лице

Контуриране на лицето спрямо формата му

Тази, която не съм

„Тази, която не съм“ – безопасно ли е да си анонимен в Мрежата