in

ЕхаЕха

Зудълс или „спагети“ от тиквички със сос „Болонезе“

Зудълс

Едва ли има човек, който не обича спагети и дори да има такива хора, те са единици. Пастата несъмнено е едно от най-вкусните ястия, но истината е, че благодарение на високото съдържание на въглехидрати, не е сред най-полезните храни.

Добрата новина е, че има някои здравословни алтернативи на любимите ни спагети, които се правят от различни зеленчуци.

Единият вид са т.н. зудълс или спагети от тиквички. Тиквичките се настъргват на много тънки лентички, с дебелината на спагети. След това се сотират за няколко минути и се комбинират с различни сосове.

Могат да се консумират и сурови, но по този начин са хрупкави, а не меки. Също така има хора, които не могат да приемат, че консумирането на сурови тиквички е нормално. Поради тази причина можете или да ги сотирате в малко зехтин за няколко минути или да ги пуснете във вряща вода за 2-3 минути.

Вижте как да приготвите зудълс с класически сос Болонезе. Тази рецепта е подходяща за хората, които следват кето режим на хранене.

Необходими продукти:

  • 1 кг тиквички
  • 6 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 100 грама целина
  • 600 грама кайма
  • 2 с.л. доматена паста
  • 400 грама домати от консерва
  • сол и черен пипер
  • босилек
  • риган

Начин на приготвяне:

Започнете със соса Болонезе. Нарежете лука, целината и чесъна на ситно.

Запържете ги в 2-3 с.л. зехтин. Когато омекнат, добавете каймата и я натрошете, за да няма големи буци.

Когато каймата придобие кафеникав цвят, добавете доматената паста, доматите от консерва и овкусете със сол, черен пипер, риган и босилек.

Оставете да къкри около 15 минути, докато сосът се сгъсти достатъчно.

Ако сосът стане прекалено гъст, можете да добавите малко вода.

Докато се готви, можете да направите „спагетите“. С помощта на белачка или мандолина, направете тиквичките на дълги ленти.

Загрейте останалия зехтин и добавете спагетите вътре. Оставете ги за 2-3 минути, за да омекнат и ги извадете от тигана.

Комбинирайте със соса и по желание поръсете с пармезан.

Loading

  • Опитвали ли сте спагети от тиквички?

    Зудълс
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

История

Тест: 15 въпроса по история, на които не всеки може да отговори

Оризовата майка

„Оризовата майка“ – залогът за happy end