Свикнали сме мъфините да бъдат сладки, но има много солени варианти, които са ужасно вкусни. Тези зеленчукови мъфини са подходящи за закуска, следобедна закуска, предястие, дори за гарнутура. Приготвят се много лесно, а наистина са много вкусни.
В повечето рецепти за печива, съдържащи тиквички, водата от тях трябва да се извлече по някакъв начин, но тук тази стъпка не е необходима.
Необходими продукти:
- 2½ ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. захар
- ½ ч. масло
- 1½ ч. мляко
- 2 яйца
- 2 ч. настъргани тиквички
- ½ ч. краве сирене
- 1 ч. настърган чедър
- 2 с.л. зелен лук
- люта чушка (по избор)
Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното, бакпулвера, солта и захарта.
В друга купа разбийте яйцата с млякото и разтопеното масло.
Добавете мокрите към сухите съставки и разбъркайте.
Добавете настърганите тиквички, сиренето, чедъра, лука и нарязаната люта чушка.
Разбъркайте добре и разпределете сместа във формички за мъфини.
Печете в предварително загрята на 200°C фурна около 15 минути.
Сервирайте мъфините с чеснов сос- разбъркайте една кофичка кисело мляко с една кутийка майонеза, добавете 2-3 скилидки чесън, копър и сол.
-
Какви мъфини предпочитате?
-
Сладки
-
Солени
-