in

Жълто Гаспачо

Жълто Гаспачо

Няма нищо по-хубаво от разхлаждаща и вкусна супа в горещ летен ден. Лятото е сезонът на доматите и поради тази причина студената супа Гаспачо е едно от най-популярните ястия. През този сезон доматите са по-ароматни и сладки.

В тази супа има една тайната съставка… хляб. Хлябът осигурява перфектната консистенция и прави супата още по-приятна. Ако не сложите хляб, супата ще стане по-водниста, което също не е проблем, но определено повече ще ви хареса с хляб.

Ето как да приготвите вкусно жълто Гаспачо:

Необходими продукти:

  • 1 филия хляб
  • 1 кг жълти домати
  • 2 малки краставици
  • 1 глава лук
  • 1 голяма жълта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка люта чушка
  • ¼ ч. зехтин
  • няколко капки оцет
  • сол и черен пипер
  • риган

Начин на приготвяне:

Накъсайте хляба на парчета и го покрийте с вода. Оставете да се накисне за около 15 минути.

След това изстискайте хляба от излишната вода. Добавете всички нарязани зеленчуци, чесъна и зехтина и разбъркайте добре.

Подправете със сол и черен пипер и оставете да престои малко.

Сложете тази смес в блендера и пюрирайте до получаване на гладка консистенция.

Добавете няколко капки оцет, сол, черен пипер и риган и разбъркайте.

Оставете супата да престои около 30 минути преди да сервирате.

Поръсете с няколко капки зехтин, добавете малко нарязани чери домати и сервирайте.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Вода

Колко вода на ден трябва да пиете според учените

тайните на тоскана

Тайните на Тоскана