in

Грилован патладжан с бекон

Патладжан

Патладжанът е изключително вкусен зеленчук, който в момента е в сезон. Може да се приготвя по най-различни начини и има много вкусни летни рецепти с патладжан.

Вкусът на патладжана си подхожда с вкуса на чесъна. В тази рецепта за грилован патладжан има и бекон, което прави ястието още по-засищащо и вкусно.

Ако не разполагате с грил или скара, можете да изпечете патладжана и във фурната.

Ето как да приготвите вкусен печен патладжан с бекон и чесън:

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 5-6 скилидки чесън
  • ¼ ч. зехтин
  • 1 ч.л. хранителна мая
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оцет
  • 300 грама бекон

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата или фурната на 200 градуса.

Измийте патладжаните и направете прорези с остър нож през около 2 см.

Поръсете със сол и оставете да престои 30-40 минути. По този начин ще премахнете горчивината на зеленчука.

Нарежете чесъна на тънки филийки.

Нарежете и бекона.

Поръсете с малко зехтин във всеки прорез, сложете малко чесън и малко бекон.

Наредете патладжаните и поръсете с още зехтин, малко оцет и соев сос. Накрая поръсете с хранителна мая, сол и черен пипер.

Патладжаните са готови за печене. Ако ще ги печете във фурната, наредете ги върху хартия за печене и печетете около час.

Ако ще използвате грила, патладжаните се изпичат за не повече от 30 минути.

Можете да поръсите с пресен магданоз преди сервиране.

Loading

  • Обичате ли патладжан?

    Патладжан
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ковид

Как да се справите със стреса, свързан с коронавируса

„Видения от древността“ из непознатите кътчета на България