in

Веган кюфтета от патладжан и бял боб

Кюфтетата са едно от най-популярните ястия и за щастие има и веган варианти на кюфтета. Могат да се направят от много неща, различни от месо- картофи, тиквички, киноа и много други. Повечето обаче са подходящи за вегетарианци, но не и за вегани.

Предлагаме ви рецепта за веган кюфтета, които се правят от патладжан и бял боб. Накрая можете да добавите доматен сос и да ги сервирате върху бял ориз.

Необходими продукти:

  • 500 грама патладжан
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 чаши бял боб, сварен
  • 3/4 ч. галета
  • 1/4 ч. магданоз
  • 2 ч. л. червен пипер
  • щипка лют червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Можете да използвате боб от консерва или да го сварите сами. Изцедете го от водата.

Почистете и нарежете патладжана. Сотирайте го за около 5 минути с малко сол и черен пипер.

Добавете 1/4 ч. вода и гответе около 15 минути.

Сложете сварения патладжан в блендер или чопър и го направете на пюре.

Запържете лука и чесъна в малко зехтин, както и червения пипер, и лютия червен пипер.

Сложете боба и запържените лук и чесън в блендера и направете и тях на пюре.

Комбинирайте боба и патладжана.

Добавете галетата и разбъркайте добре.

Направете кюфтета от сместа и ги наредете върху хартия за печене.

Печете на 200 градуса за около 35 минути.

Можете да сервирате кюфтетата върху бял ориз, с класически доматен сос.

Loading

  • Опитвали ли сте веган кюфтета?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 интересни и необичайни географски факта

„Като дъх“ – любовта е съвършеното алиби за човешката лудост