Бургерите със сьомга са алтернатива на обикновените бургери, които обикновено се приготвят с телешко месо. В тази рецепта самият бургер е направен от риба, а сосът Тартар придава вкус и приятна текстура. Останалите съставки са като при обикновените бургери и могат да бъдат променяни според вашия вкус. Бургерите със сьомга са много популярни в Аляска.
Необходими продукти:
- 700 грама филе от сьомга
- 2 глави лук
- 1 с.л. каперси
- 1 ч.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер
- ½ ч. майонеза
- ½ ч. кисели краставички
- 2 с.л. копър
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч. бейби спанак
- 1 домат
- 4 питки за хамбургери
Начин на приготвяне:
Нарежете сьомгата на много ситно. Можете дори да я сложите в блендера, но използвайте пулсиращия режим и го пуснете само 2-3 пъти, за да не стане на каша.
Комбинирайте нарязаната риба с 1 глава лук, нарязан на ситно, каперсите, горчицата и малко сол и черен пипер.
От тази смес оформете 4 бургера и ги наредете в намазнена чиния.
Оставете бургерите в хладилника за 2-3 часа.
Смесете майонезата с нарязаните кисели краставички, копъра и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер и вашият сос Тартар е готов.
Загрейте малко зехтин и сложете бургерите, без да ги вадите предварително от хладилника. Печете всеки бургер по 3-4 минути от всяка страна.
Измийте и почистете спанака, домата и лука.
Сглобете бургерите, като във всяка питка слагате по един бургер от сьомга, малко сос Тартар и нарязани зеленчуци.
-
Опитвали ли сте рибен бургер?
-
Да
-
Не
-