in

Безглутенови напукани шоколадови сладки

Напуканите шоколадови сладки са нещо средно между брауни и шоколадови бисквитки. Те са традиционни за зимата, но са много вкусни и могат да се хапват през цялата година.

Тези сладки се поръсват с пудра захар още преди печенето и стават напукани, защото във фурната се надигат, докато се напукат и след това обемът им спада.

В традиционната рецепта се слага обикновено брашно, но ние ще ви предложим безглутенов вариант:

Необходими продукти: 

  • 1/2 ч. масло
  • 1 чаша захар
  • 1 ч. л. ванилия
  • 2 големи яйца
  • 2 ч. бадемово брашно
  • 1/2 ч. какао на прах
  • 1/4 ч. кокосово брашно
  • 1/4 ч. л. сода за хляб
  • щипка сол
  • 1/4 ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото, ванилията и захарта с миксера, докато се получи пухкава смес.

Добавете яйцата едно по едно и отново разбийте.

В друга купа разбъркайте бадемовото брашно, какаото, солта, содата и кокосовото брашно.

Добавете сухите съставки към другата смес.

Направете топчета от полученото тесто. Овъргаляйте ги в пудра захар и ги наредете в тава, върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 8-10 минути.

Loading

  • Консумирате ли храни с глутен?

    Metal spoons of various gluten free flour
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

15 не особено популярни европейски дестинации, които си струва да посетите

„45 татуировки на личността“ – правила за живота от Максим Батирев