Напуканите шоколадови сладки са нещо средно между брауни и шоколадови бисквитки. Те са традиционни за зимата, но са много вкусни и могат да се хапват през цялата година.
Тези сладки се поръсват с пудра захар още преди печенето и стават напукани, защото във фурната се надигат, докато се напукат и след това обемът им спада.
В традиционната рецепта се слага обикновено брашно, но ние ще ви предложим безглутенов вариант:
Необходими продукти:
- 1/2 ч. масло
- 1 чаша захар
- 1 ч. л. ванилия
- 2 големи яйца
- 2 ч. бадемово брашно
- 1/2 ч. какао на прах
- 1/4 ч. кокосово брашно
- 1/4 ч. л. сода за хляб
- щипка сол
- 1/4 ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото, ванилията и захарта с миксера, докато се получи пухкава смес.
Добавете яйцата едно по едно и отново разбийте.
В друга купа разбъркайте бадемовото брашно, какаото, солта, содата и кокосовото брашно.
Добавете сухите съставки към другата смес.
Направете топчета от полученото тесто. Овъргаляйте ги в пудра захар и ги наредете в тава, върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 8-10 минути.
-
Консумирате ли храни с глутен?
-
Да
-
Не
-