in

Безглутенови напукани шоколадови сладки

Напуканите шоколадови сладки са нещо средно между брауни и шоколадови бисквитки. Те са традиционни за зимата, но са много вкусни и могат да се хапват през цялата година.

Тези сладки се поръсват с пудра захар още преди печенето и стават напукани, защото във фурната се надигат, докато се напукат и след това обемът им спада.

В традиционната рецепта се слага обикновено брашно, но ние ще ви предложим безглутенов вариант:

Необходими продукти: 

  • 1/2 ч. масло
  • 1 чаша захар
  • 1 ч. л. ванилия
  • 2 големи яйца
  • 2 ч. бадемово брашно
  • 1/2 ч. какао на прах
  • 1/4 ч. кокосово брашно
  • 1/4 ч. л. сода за хляб
  • щипка сол
  • 1/4 ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото, ванилията и захарта с миксера, докато се получи пухкава смес.

Добавете яйцата едно по едно и отново разбийте.

В друга купа разбъркайте бадемовото брашно, какаото, солта, содата и кокосовото брашно.

Добавете сухите съставки към другата смес.

Направете топчета от полученото тесто. Овъргаляйте ги в пудра захар и ги наредете в тава, върху хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 8-10 минути.

Loading

  • Консумирате ли храни с глутен?

    Metal spoons of various gluten free flour
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

15 не особено популярни европейски дестинации, които си струва да посетите

„45 татуировки на личността“ – правила за живота от Максим Батирев