in

Башар Рахал: Обичам времето, в което живея, но ми липсват детските години

Снимки: Bashar Rahal/Facebook

Башар Рахал е роден на 20 октомври 1974 г. в Дубай, ОАЕ в семейството на Мунзер Рахал – ливанец и Мариана Рахал – българка. Негова сестра е актрисата и певица Карла Рахал. Завършил е НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. През 1980 г. семейството му идва в България. На 12 години Рахал започва да играе в телевизионни скечове. Две години по-късно влиза в групата на театър „Сълза и смях“. Участва не само в български филми, но и в холивудски като War, Inc с Джон Кюсак, Whiteout с Кейт Бекинсейл и Repossession Mambo с Джъд Лоу и много други. Има над 80 филма зад гърба си, а през последните години е и водещ на няколко тв продукции. Има две дъщери – Индия и Клои. Вижте какво разказа Башар Рахал за себе си и живота си пред Oshte.bg: 

Г-н Рахал, живеем в интересни времена. Според философите класици обаче това е проклятие. Трудно ли е да се живее в интересни времена?

Интересни са всички времена. Според мен е имало много по-интересни и предизвикателни. Ако погледнем назад във времето и например се преместим във времето на светата инквизиция или във времето на Римската империя, това са доста по трудни времена. Сега е доста по-структурирано обществото, доста по-отговорно. Смятам, че социото стигна до някакъв пик и сега предстои лек крах във взаимотношенията между хората. Аз обичам времето, в което живея, макар че ми липсват онези хубави години, когато бях дете. Но това са годините през погледа на дете. Затова липсват.

Преди ковид пандемията животът беше много забързан. Успяхме ли да забавим темпото, да се вгледаме в себе си?

Не. Мисля, че всичко е по старому. Отново се върна напрежението, конкуренцията, отговорностите са даже по-големи и най-вече очакванията.

Вие пътувате много. Разкажете ни какви са хората в Европа, Америка, как живеят? И от гледна точка на това – какви са българите и как живеят?

Хората в България са европейци. И това е факт. Така, че вие също знаете какви са. Хората в Америка са малко по-цинични и прагматични от това, което ми се иска да бъдат, но определено имат своите качества.

Колко малък е светът?

Не е много малък. Това, че си срещнал познат някъде в Азия, не прави светът малък. Има толкова много места, които няма да видим, нито да усетим. Светът е голям.

Кое ви е любимото място?

Нямам такова. Всяко пътуване е приятно изживяване и нещо ново. Не е важно мястото, а човекът, с когото си на това място. Това го прави любимо.

Вярвате ли в силата на енергията? В това, че хората сме свързани през вековете?

Вярвам в енергията, докато сме живи. Не вярвам, че енергията се предава през вековете, но сега като се замисля, усещам, че когато съм на място в стара Европа, където е имало големи исторически събития, тази енергия се предава. И е там.

Какво ви зарежда в работата? И за какво мечтаете в професионален план?

Работата е работа. Зарежда ме много повече, когато видя младежите, на които преподавам, да успяват, да работят. Мисията ми да предавам натрупаната информация ме радва и зарежда.

Какво бихте посъветвали съвременния човек, който живее в ежедневен стрес, от криза в криза? Как се справят емоционално с лошите новини?

Трябва все по-често да си задаваме въпроса „Ще помогне ли да решим проблем, ако се напрягаме?“ А защо трябва да говорим за лошите новини?!

Известността е нож с две остриета. Какво е тя за вас?

Смятам, че съм видял повече бенефити от факта, че ме разпознават отколкото обратното.

Какъв e Башар Рахал като родител?

Разбиращ.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Космическа совалка

25 невероятни факта за космическите совалки, които не знаете

Позитивно мислене

Как да препрограмирате ума си?