in

Как да препрограмирате ума си?

Позитивно мислене

Живеете ли живота, който винаги сте искали? Ако отговорът е „не“ и смятате, че не сте достигнали пълния си потенциал, не е късно да направите промяна. Можете да препрограмирате ума си, за да имате фокуса и решителността, необходими за живот, който ви носи удовлетворение. Вашето подсъзнание е ключът към успеха и за щастие можете да го препрограмирате. Просто трябва да решите, че искате промяна и да осъзнаете, че няма по-подходящ момент от сега.

Какво е подсъзнанието?

Подсъзнанието е частта от нашия ум, която взема решения, без да е необходимо да мислим активно за тях. Има съзнателен и несъзнателен ум. Съзнателният обхваща мислите, които осъзнаваме, че имаме във всеки един момент. Несъзнателният ум съхранява минали събития и преживявания, които изобщо не помним. Подсъзнанието обаче е различно от тези две неща. To участва в обработката на информация и засяга всичко, което мислим, казваме и правим. То съхранява нашите вярвания и ценности, определя спомените ни и следи информацията навсякъде около нас, като решава какво да изпрати на съзнателния ум и какво да съхрани за по-късно.

Колко време отнема препрограмирането на подсъзнанието?

Този процес отнема средно 3-4 седмици, но може да отнеме и повече време. Точното време зависи от това колко дълбоко е вкоренено поведението, което искате да промените, както и от вашите собствени ограничаващи мисли.

Промяна

Как да промените мисленето си?

Има 3 стъпки, които трябва да следвате, според Тони Робинс, за да насочите мисленето си в правилната посока.

Стъпка 1: Вземете решение

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да придобиете абсолютна яснота какво точно искате. Важно е да си поставите цели и да си визуализирате това, което искате да постигнете. Колкото повече мисли влагате в това, толкова повече детайли очертавате и толкова по-силна и мощна ще стане вашата визия. Това дава на мозъка ви инструментите, необходими за превръщането на тази визия в реалност. Дайте посока на мозъка си.

Стъпка 2: Справяне със страховете

След като решите какво искате, следващата стъпка от препрограмирането на ума е справянето със страха. Освободете ума си от страх и неувереност. Как да го направите? Като се изправите лице в лице с него. Страхът е един от най-големите капани, който пречи на хората да предприемат действия. Всички имаме страхове – страх от отхвърляне, страх от провал, успех, болка или от неизвестното. Ако не правите нищо, този страх ще остане точно там, където е, блокирайки пътя ви. Няма да се движите напред и винаги ще живеете в страх.

Единственият начин да се справите със страха и да препрограмирате ума си е да се изправите лице в лице с него. Трябва да го погледнете в очите и да предприемете действия въпреки това. Страхувате ли се от провала? Погледнете на това по следния начин: провалът е урок. Ако направите нещо и се провалите, ще знаете какво не работи. Следващият път ще можете да направите по-добър ход. Забравете израза „не мога“ и се изправяйте срещу страховете си. Това е единственият начин да направите някаква положителна промяна в живота си.

Стъпка 3: Анализирайте и бъдете решителни

След като сте определили пътя, по който искате да поемете, трябва да направите анализ на ситуацията. Помислете какво ви носят сегашните ви действия. Анализирайте кое работи за вас и кое не. Направете промени. Опитайте да промените всичко, което сте установили, че не работи за вас.

Важна част от препрограмирането на ума е гъвкавостта. Когато човек не е гъвкав, може да пропусне много добри възможности. Затова е важно да сте гъвкави, да се учите от грешките си, да приемате провала и да използвате негативизма като движеща сила за промяна. Докато вървите напред, вървите в правилната посока.

Как да препрограмирате подсъзнанието си?

Положителни утвърждения

След като сте изпълнили първите 3 стъпки е време да препрограмирате и подсъзнанието си и да си изградите положителни навици.

1. Повтаряйте си положителни утвърждения

Негативните мисли привличат негативни събития в живота ни. Затова е важно съзнанието ви да е изпълнено с положителни мисли. Повтаряйте си положителни утвърждения. Това са кратки изречения, които заявяват нещата, които искате да ви се случат или нещата, в които искате да повярвайте. Утвържденията са вид самовнушение, което въздейства върху подсъзнанието. Повтаряйте си фрази като „Аз съм силен и уверен“, „Аз съм здрав и пълен с енергия“ и т.н.

2. Не се страхувайте от несигурността

Ние не контролираме живота – единственото нещо, което можем да контролираме, са нашите действия и реакции. Освободете се от нуждата от сигурност и прегърнете красотата на несигурността.

3. Бъдете благодарни

Когато изберете благодарността и признателността пред критиката и страха, вие променяте цялото си мислене в положителна посока. Това пренастройва мозъка ви, за да забелязвате и оценявате това, което имате, вместо да съжалявате за това, което нямате.

4. Обградете се с позитивизъм

Ако искате да препрограмирате ума си трябва да ограничите негативното въздействие на всичко, което ви заобикаля. Подсъзнанието ви непрекъснато поглъща информация от външни източници и използва тази информация, за да формира вярванията, които оформят мислите и поведението ви.

Ежедневните негативни новини, токсичните хора и социалните медии имат ефект върху подсъзнанието ви, без дори да го осъзнавате.

Обградете се с позитивни, подкрепящи хора. Четете книги и слушайте музика, които повдигат настроението ви. С течение на времето ще забележите, че негативните ви мисли значително са намалели.

5. Визуализирайте

Как изглежда идеалният ви ден? Как искате да протече вашата важна презентация на работното място? Как точно искате да премине първата среща? Изберете нещо, което наистина искате да превърнете в реалност и отделяйте 10-15 минути всеки ден, визуализирайки го така, сякаш вече се е случило. Вашето подсъзнание ще абсорбира чувствата, които изпитвате и ще ви даде увереността, която ви е необходима, за да реализирате тези неща.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Башар Рахал: Обичам времето, в което живея, но ми липсват детските години

Илон Мъск

Илон Мъск: Железният човек в реалния живот