in

Японска супа „Рамен“

Супа Рамен

Рамен е японска супа с нудли. Състои се от пшенични нудли, сервирани в бульон, и различни добавки, като парчета месо, сварени яйца и т.н.

Супата обикновено се овкусява със соев сос или мисо и се добавя нори (сушени водорасли).

В почти всеки регион на Япония има различна рецепта за тази супа. Например Рамен Тонкоцу се приготвя със свинско месо. Мисо Рамен пък е вариантът на супата, типичен за Хокайдо. Маземен е ястие, което много наподобява супата Рамен, но е сухо- няма бульон.

Първото място, в което се предлага Рамен, отваря врати през 1910г. в Асакуса, Токио. Наети са 12 готвачи от китайския квартал, които започват да приготвят това вкусно азиатско ястие.

До 50-те години на миналия век това ястие се наричало „Shina soba“ или „Китайска соба“, тъй като Рамен е японската адаптация на китайски нудли.

Азиатската кухня е много интересна и различна от това, което сме свикнали да хапваме. Вижте как да си приготвите тази традиционна японска супа с нудли и пилешко месо:

Необходими продукти:

  • 700 мл пилешки бульон
  • 3 скилидки чесън
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • малко пресен джинджифил
  • 1 ч.л. захар
  • 375 грама нудли
  • щипка лют червен пипер
  • 400 грама пилешки гърди
  • 2 ч.л. сусамово масло
  • 100 грама бейби спанак
  • 4 яйца
  • 1 лист нори
  • 1 стрък зелен лук
  • 2 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

Смесете пилешкия бульон с нарязания чесън, соевия сос, соса Уорчестър, малко нарязан джинджифил, лютия червен пипер и 300 мл вода.

Сложете всичко това на котлона и оставете да кипне. След това намалете котлона и оставете да къкри 5 минути.

Опитайте бульона и ако има нужда добавете захарта. Ако не е достатъчно солено, добавете още малко соев сос.

Сварете нудлите във вода, като следвате указанията на опаковката и след това ги изцедете.

Нарежете пилешкото месо на големи парчета и го запържете за няколко минути в сусамовото масло.

Сварете яйцата и сотирайте спанака.

Разпределете нудлите в 4 купички, добавете по малко спанак и по едно варено яйце, разрязано наполовина.

Прецедете бульона, след което го оставете да заври още веднъж.

Разпределете и него в четирите купички, след което поръсете с натрошения лист нори, сусам и нарязан на ситно зелен лук.

  • Харесвате ли японската кухня?

    Японска кухня
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Целулит

Как да разберете дали имате целулит или отпусната кожа

Време за преструвки

Италия по времето на Мусолини – свят, обърнат наопаки