in

Яна Борисова: Любовта е единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството

Снимка: Фейсбук

Любовта е основна тема в творчеството на изключително талантливата Яна Борисова. За нея тя казва: „Всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море наречено любов…или влюбване. Моята голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои“.

„Любовта е свързана с оцеляването, с вдъхновението от живеенето, с дишането, с радостта, и с концепцията за щастие. Тя е сериозна работа и не е за всеки. Това е може би единствената безпогрешна формула досега, която е спасявала човечеството. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Която единствена превръща хората в богове и обратното! И както каза един мой много скъп човек: Никой не може да се изложи, когато става дума за любов“, споделя тя.

На 5 юни в Sofia Live Club предстои премиерата на нейния най-нов театрален пърформанс – „НощнитеРицари“. След огромния интерес към „за любовта…“ един от най-успешните съвременни драматурзи у нас и в цяла Европа събира на една сцена 11 актьора, които ще изпълнят нейни нови текстове на фона на музиката на маестро Милен Кукошаров .

С проекта „НощнитеРицари“ Яна Борисова дава възможност на изключителни млади таланти да покажат актьорските си умения. Александър Евгениев, Владислав Стоименов, Спартак Панталеев, Кристиян Негалов, Георги А. Богданов, Кирил Недков и Петър Петров излизат под прожекторите.

На 5 юни в пърформанса ще се включат специално и актьорите Александър Сано, Христо Петков, Петър Антонов и Филип Буков.

„НощнитеРицари“ са пазители на нощта – времето, когато всичко забранено е позволено и всичко неизказано може да се изрече. Това са гласове, които разцепват мрака и говорят за любов. Брутално, откровено, без цензура и без задръжки.

Фотосесията и видеоклиповете към спектакъла са работа на фотографа Миряна Сливенска и оператора Ангел Генков. Продуцент на спектакъла е Арт Билет.

Билети в мрежата на Eventim.

Повече информация може да откриете в страниците на Яна Борисова във Facebook.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мъдра, талантлива, противоречива: 15 дни от живота на Фани Попова-Мутафова

Има ли билка за любов? А за предпазване от лоши мисли?