in

Шпионски игри между САЩ и Америка – в нов сериал на Netflix

Ако харесвате книгите за Джак Райън и Джак Ричър, филмите за Джейсън Борн и политическите интриги, тогава „Нощният агент“ е за вас. Това уверява Шон Райън – създателят на премиерния сериал на Netflix. Тв поредицата, която вече може да се гледа, е базирана на едноименния бестселър на Матю Куърк, издаден на български. По онова време Райън вече се е вдъхновил да създаде сериал по книгата, за която казва, че е погълнал наведнъж в началото на ковид пандемията.

Първият сезон на изключително напрегнатата телевизионна поредица се състои от десет епизода, а в центъра на действието е нископоставеният агент на ФБР Питър Съдърланд (Гейбриъл Басо). Макар да е добро момче, което никога не е нарушавало нито едно правило, той не е успял да напредне особено в кариерата поради трагичната история на покойния му баща. Сега е прикован към секретна телефонна линия в Белия дом по цели нощи, а стриктно определеният му и самотен живот се състои в това да чака позвъняване. И една нощ то се случва. Отсреща е млада жена на име Роуз Ларкин (Лусиан Бюканън), която ужасено съобщава, че леля й и чичо й току-що са били убити.

Въпреки заповедите на шефовете си, Питър решава да й помогне. Така двамата се оказват заплетени в мащабна смъртоносна конспирация, проникнала до най-високите етажи на американското правителство. Какво ще им коства да спасят собствения си живот и да предотвратят катастрофално предателство срещу Америка, подготвяно от руски шпиони?

Повече за автора:

Матю Куърк е американски писател, чиито книги са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Преди да се посвети на художествената литература, той пише за списание „Атлантик“ в продължение на пет години, като отразява престъпления, военни доставки, терористични акции и дейността на международни банди.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Добрите примери: Иконата Нери Терзиева

Кафе

Защо кафето не трябва да се пие прекалено горещо или след 40-а минута?