in

„Челистката“ – да се изправиш срещу Кремъл

челистката

Най-новият роман на Даниъл Силва „Челистката“ звучи по-актуално от всякога: Габрил Алон се изправя срещу най-опасния враг – руския президент. Той възнамерява да подкопае устоите на демокрацията и да промени облика на света.

Някога най-богатият човек в Русия, Виктор Орлов сега живее в изгнание в Лондон, но не се отказва от кръстоносния си поход срещу властимащите в Кремъл. Той многократно се е разминавал на косъм от смъртта, но една дъждовна лятна вечер руските тайни служби най-накрая успяват да премахнат името му от списъка си с мишени.

Орлов е открит в кабинета си, а тялото му и купчина документи са покрити със смъртоносния невропаралитичен агент новичок. Полицията установява, че документите са били донесени от разследващата журналисткa Нина Антонова, която напуска Лондон малко след това.

От британското разузнаване смятат, че тя е обучен убиец, успял да проникне през защитата на Орлов и да го неутрализира.

Габриел Алон, който не е забравил, че дължи живота си на Виктор, обаче е на мнение, че колегите му допускат огромна грешка. Той се впуска в преследване на истината от Лондон до Амстердам и Женева и открива неочакван съюзник в лицето на красивата челистка Изабел.

Заедно те ще стигнат до частна разузнавателна служба, ръководена от един от най-близките сподвижници на руския президент. Тя планира безпрецедентен акт на насилие, който цели да разедини допълнително Америка.

Единствено Габриел Алон е в състояние да предотврати този ужасяващ сценарий, но на каква цена?

За автора:

Даниъл Силва е носител на награди и първи в класацията на автори на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, сред които „Невероятният шпионин“, „Знакът на убиеца“, „Време за убиване“, „Художникът убиец“, „Английският убиец“, „Изповедникът“, „Смърт във Виена“, „Принцът на огъня“, „Пратеникът“, „Агентът“, „Московска афера“, „Предателят“, „Аферата Рембранд“, „Портретът на един шпионин“, „Падналият ангел“, „Английското момиче“, „Крадецът“, „Английският шпионин“, „Черната вдовица“, „Къщата на шпионите“, „Другата жена“, „Новото момиче“, „Орденът“.

Той е най-известен с дългогодишната си серия трилъри, в които главен герой е шпионинът и реставратор на произведения на изкуството Габриел Алон. Книгите на Силва получават високи оценки от критиците по цял свят и са преведени на повече от трийсет езика. Той живее във Флорида със съпругата си, телевизионната журналистка Джейми Гангъл, и техните близнаци – Лили и Николас.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пролетно Минестроне

Пролетно „Минестроне“

Папая

Папая- тропическият плод с безброй ползи за здравето и красотата