in

Титани на екрана: Дейвид Линч и Стивън Спилбърг заедно в автобиографична драма

Спилбърг
Снимки: instagram

Легендарните режисьори Дейвид Линч и Стивън Спилбърг се събират в общ проект. Не става въпрос обаче за съвместен филм, който двамата готвят заедно, а за предстоящята лента на Спилбърг под надслова The Fabelmans, към която Линч се присъединява като актьор.

Проектът отбелязва първата колаборация между двамата, но засега не е известно в обувките на кой герой ще влезе режисьорът на култовия сериал „Туин Пийкс“. В тайна се пази и цялостният сюжет на лентата, но е известно, че тя ще представлява полуавтобиографична драма, която ще проследи детските и тийнейджърските години на самия Спилбърг в Аризона.

Към момента Спилбърг е на финалната прага на постпродукцията на The Fabelmans, която по план трябва да дебютира на големия екран този ноември.

Освен Линч, актьорският състав включва още звезди като Мишел Уилямс, Сет Роган, Пол Дано, Джулия Бътърс и новоприсъединилият се Габриел Лабел. За последния се знае, че ще играе амбициозния режисьор Сони – герой, вдъхновен от режисьора на „Челюсти“, докато Уилямс и Дано поемат роли, вдъхновени от родителите на Спилбърг. Ролята на Роган пък вероятно е повлияна от чичото му.

Заради дълбоко личния характер на проекта, Спилбърг е съавтор на сценария заедно с Тони Къшнър, като това е първият сценарий на режисьора след филма му „Изкуствен интелект“ от 2001 г.

Припомняме, че режисьорът не веднъж е говорил за това как израстването му в Аризона е послужило като вдъхновение за много от филмите му – от истории до герои.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Алберт Айнщайн

Златното правило за успех на Айнщайн

Наоми Кембъл

Наоми Кембъл – да станеш майка на 50