in

ЕхаЕха

„Тиндер измамникът“ – филмът, за който всички говорят

тиндер
Снимки: simon_leviev_official/instagram

Документалният филм на Netflix „Тиндер измамникът“ (“The Tinder Swindler”), който стана най-гледаният в платформата през последните две седмици, разказва историята на серийния измамник Шимон Хают, който се представя за син на израелския диамантен магнат Лев Левиев, под името Саймън Левиев.

Както всички знаем, Тиндер е приложение за запознанства, което обаче се превръща в най-големия кошмар за няколко европейски жени, станали жертва на израелския измамник, който в началото смятат за техния очарователен принц.

Схемата на Хают е една и съща. Той подбира добре своите жертви в Тиндер. Обикновено те са жени на около 30 години, заслепени от високия му стандарт на живот, който той демонстрира пред тях. След това ги завлича със стотици хиляди долари. Хают използва парите на една жена, за да финансира срещите си с друга и това се случва толкова много пъти…

Историята им е завладяваща, но едновременно с това тъжна и комична

В началото представящият се за Саймън Левиев мъж започва да си пише активно с жертвите си, изпращайки им снимки от яхти, частни самолети, спортни коли, популярни заведения, 5-звездни хотели и скъпарски курорти. Той изглежда добре и винаги е облечен в скъпи дрехи.

Жертвите на Хают са наистина много, а сумите, с които той е успял да ги завлече, са внушителни. Дори е трудно човек да си представи как една жена около 30 години разполага с тях. Известната поговорка „любовта е сляпа“ тук важи с пълна сила. За да помогнат в труден момент на своя любим, който твърди, че е преследван от враговете си, те теглят огромни кредити и му дават достъп до кредитните си карти. В реалния живот те изплащат тези кредити и до днес.

Но нормално ли е една жена да тръгне към България с мъж, който среща за първи път на кафе в същия ден? Неслучайно това е възрастовата група, към която той се е насочил…

В един момент този симпатичен „богаташ“ се превръща, в „мъж, който искате да спасите“, споделя една от измамените жени.

През 2017 г. Шимон Хают е арестуван от Интерпол и израелската полиция в Гърция. Той е осъден на 15 месеца затвор за измама, кражба на самоличност и фалшифициране на документи в Израел, но 5 месеца по-късно е освободен за добро поведение. Във филма разбираме още, че акаунтът му в Instagram към днешна дата все още е активен и днес той живее спокойно и щастливо в родната си страна.

Дали обаче измамените от него жени живеят така?

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Буда

10 факта за будизма, които вероятно не знаете

житният режим

Големите очаквания: не, житният режим не е магическа диета!