in

Кои са най-актуалните прически тази есен

С идването на новия сезон, е време да помислим за различни промени, както в гардероба, така и във външния ни вид. През лятото повечето хора експериментират с прическата си, опитват нови цветове, форми на косата и прически. Като цяло всичко е по-небрежно и непринудено. С идването на есента обаче идва време за по-обикновени и сериозни прически. Както при модата, така и при прическите има тенденции. Ето какви ще бъдат актуалните прически през есента на 2021 година:

1. Прическа Боб

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aïda Badji Sané (@basicstouch)

Боб е класическа прическа, която се завръща всеки сезон, с доза свежест и леко различна визия. Изглежда така, сякаш тази прическа никога няма да излезе от мода. През есента на 2021 година прическата ще бъде малко по-непринудена. Класически „Боб”, с една и съща дължина на косата отпред и отзад, но без да бъде оформена предната част на косата. Тази версия напомня за 90-те години.

2. Бретони

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louise. (@iamlouiseverneuil)

Бретоните бяха много актуални през цялата година и ще продължат да бъдат и в последните месеци от 2021. Плътните бретони няма да бъдат много актуални през този сезон. Те ще отстъпят място на „накъсания” или филиран бретон. Този тип бретон е по-небрежен, не толкова добре подреден и с различна дължина отстрани и в центъра.

3. Прическа „мълет”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by María Bernad (@maria_bernad)

Тази прическа всъщност е мъжка и ако погледнете някоя снимка от 80-те години, ще видите, че всеки втори мъж е с такава коса. При „мълет” косата е къса отпред и дълга отзад. Тази прическа е чудесен вариант, ако искате да промените визията си за есента. Не е нужно да бъде прекалено екстремна. Не е задължително разликата в дължините отпред и отзад да бъде фрапираща. Също така, ако косата ви има нужда от освежаване, тази прическа е добър избор, защото можете лесно да се отървете от накъсаните краища, без да е необходимо цялостно скъсяване на дължината.

4. Прическа „шаги”

Прическата „шаги” е една от най-големите тенденции тази година и ще остане актуална и през есента. Тази прическа е вдъхновена от 70-те години и има различни варианти. Тази есен ще можем да виждаме навсякъде прически шаги с къдрици. Характерно за тази прическа е, че е обемна и косата изглежда рошава.

5. Късо подстригана коса

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Law 🧼🧊 (@lirisaw)

Buzz cut или много късо подстриганата коса не е за всеки. Тази прическа е само за най-смелите жени, тъй като ще направи радикална промяна на визията ви и вероятно ще чувате най-различни коментари. Въпреки това, е лесна за поддръжка и ще задоволи желанието ви за промяна.

Какви са тенденциите при цветовете?

Платинено русо

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Благодарение на Били Айлиш, прическата „мълет” доби голяма популярност, но освен формата на косата, тя наложи тенденция и при цветовете- платинено русо. Платиненото русо ще бъде един от най-предпочитаните цветове тази есен.

Цвят „тиква”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Тиквата е най-популярният вкус на есента, но и цветът й е в есенната гама. Кестенявите, медени и тиквени нюанси изглеждат много добре, тъй като са топли и кореспондират със заобикалящата ни среда.

Как да стилизирате косата си през този сезон:

Къдрици с мокър ефект

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Прическите с мокър ефект са много популярни и придават блясък на цялостната ни визия, тъй като повечето хора свързват тази прическа с модния подиум и червения килим. Ако трябва да се подготвите сами за важно събитие, това е добър вариант, тъй като този ефект се постига много лесно. Можете да използвате гел или крем за коса, а може и комбинация от двете.

Естествен вид на косата

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aysha Sow (@aysha.sow)

Една от тенденциите през тази есен е свързана с естествения вид на косата. Ако имате къдрава коса, оставете я къдрава, не я изправяйте. Натуралният вид ще бъде модерен и използването на различни уреди като преси и сешоари няма да бъде много предпочитано. За да изглеждате добре с естествената си коса обаче трябва да я поддържате здрава и красива. С правилната грижа, можете да имате здрава и блестяща коса, която ще изглежда добре, без никаква допълнителна стилизация.

Loading

  • Променяте ли прическата си при настъпването на нов сезон?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 от най-забавните реклами на всички времена

5 свежи есенни рецепти с тиква