in

Ризото с артишок

Ризото с артишок

Ризотото е едно от най-вкусните и лесни ястия. Нарязаният на тънко артишок му придава страхотен аромат.

Можете да добавите и други зеленчуци, като тиквички, както и трюфели, за да направите вкуса още по-богат.

Ето как да приготвите вкусно ризото с аспержи:

Необходими продукти:

  • 6 малки артишока
  • 1 лимон
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 стръка целина
  • зехтин
  • масло
  • 400 грама ориз Арборио
  • 2 чаши бяло вино
  • 150 грама пармезан
  • няколко листа свежа мента

Начин на приготвяне:

Запържете нарязаните на ситно лук, чесън и целина в малко зехтин и масло, на слаб котлон, за около 15 минути.

Добавете измития ориз и усилете котлона.

Когато оризът стане полупрозрачен добавете виното и продължавайте да бъркате.

След като оризът поеме течността, започнете бавно да добавяте бульона. Добавяте малко бульон, изчаквате оризът да го поеме, добавяте още и така.

Този процес ще отнеме около 15 минути.

Обелете и добавете нарязания артишок. Оставете на котлона още няколко минути, докато омекне, и изключете котлона.

Добавете още малко масло, настъргания пармезан и нарязаната мента.

Loading

  • Обичате ли артишок?

    Артишок
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мода

12 модни грешки, които ви състаряват

Котката на Саймън

Най-влиятелната котка в света превзема и книжарниците