in

Разходка до водопад Полска Скакавица

Водопад „Полска Скакавица“ се намира близо до град Кюстендил и е една чудесна идея за разходка през уикенда. Може да се съчетае с още няколко красиви места в околността, за които ще разкажем в следващи статии.

Водопадът е много красив и до него може да се стигне по два различни маршрута. Единият е лек и кратък, а другият малко по-дълъг и по-стръмен, като за него е препоръчително да отидете с влак.

Ние препоръчваме по-краткия маршрут, който е изключително приятен и отнема 15 минути поход след като паркирате колата си. За него се минава през с. Раждавица. След като пресечете релсите, ще видите табела „Към водопада“, която ще ви отведе до черен път, който обаче е равен и лесно проходим с кола. Ако искате да вървите по-дълго, може да спрете в началото на черния път и да го извървите пеша. По него се откриват красиви гледки от Земенската планина, в която се намира и водопадът.

В края на черния път ще стигнете до табела за край на пътя и трябва да паркирате колата си там. Малко по-надолу има кръчма, където може да се отбиете на връщане и да хапнете домашно приготвени неща.

Този вариант ви отвежда от горната страна и отиването до водопада е слизане по приятна и красива пътека. За любителите на дългите походи има и еко пътека, която също започва оттам, но отнема около два часа.

Краткият път не е много стръмен, а пътеката е добре отъпкана и има красиви гледки и места за кратка почивка. Когато наближите водопада, ще чуете шума на падащата вода.

Там ще се озовете на разклон, от който можете да изберете да видите началото на водопада в горната му част или да се озовете от долната му страна.

И двете пътеки са кратки и гледките са заслужават. Няма значение кое ще предпочетете първо.

На тръгване може да се отбиете до средновековната църква, която се намира в началото на пътеката за Полскоскакавишкия водопад.

Loading

  • Коя е любимата ви разходка около Кюстендил?

    • Хисарлъка
    • Водопад Полска Скакавица
    • Вековните секвои
    • Осоговска планина
    • Друга

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Не подценявайте срока на годност на козметиката

9 златни правила на добрия събеседник