in

СладкоСладко

„Разбереш ли цифрите, ще разбереш смисъла на живота“

През последните десетилетия астрологията и нумерологията са тачени както от простолюдието, така и от представители на шоу-, бизнес и политическия елит.  Знайни и незнайни люде имат лични нумеролози и астролози, с които се съветват за професионалните и личните си ходове спрямо цифрите и разположението на звездите и планетите.

Ретроградният Меркурий е обичайният виновник за несгодите ни, а датата на раждане на партньора ни може да се окаже пречка за връзката ни, ако, не дай Боже, не е роден на правилната дата, в подходящия час или на неудобното място…

Щом математиката е точна наука, дали пък цифрите на живота ни не са наистина определящи за него? ОЩЕ от Николета Йохансен, която се занимава професионално с нумерология и духовна психология вече 13 години. Обиква цифрите и ги превръща с близък съветник на хората. Вижте какво ни разказа за тях:

Колко дълбока и сериозна материя е нумерологията?

Нумерологията е стара колкото света. Тя е древно знание, което разкрива как е построен животът на Земята. Ние сме духовни същества, изпитващи човешкото, и нумерологията е науката за закономерността на цифрите по този път. Важно е индивидуалното усещане на всеки човек към нея. Както е казал Петър Дънов: „Разбереш ли цифрите, ще разбереш смисъла на живота“. Всичко е построено в строга определеност. Нищо в живота ни не е просто така. Цифрите всъщност показват правилата, по които ни е отредено да живеем. Човешкото тяло е един сложен компютър, също съставен от числа, които взаимодействат. Ето защо нумерологията може да помогне на човек да разбере по-добре себе си, живота си и всичко, което се случва.

Какви хора се обръщат към нумеролог? Какво ги води към него?

Всякакви хора с всякакви подбуди се обръщат и към нумеролог, и към астролог. И суеверията имат роля, и страховете от неизвестното, и любопитството. Общо взето, всеки иска хубави неща за себе си и иска да чуе потвърждение за тях. Практиката ми сочи, че много често хората в тежки житейски ситуации се обръщат към нумеролог. Неговата задача, ако е честен и професионалист, не е да им каже каквото те искат да чуят, защото това винаги се усеща. Подкрепата е нещо много важно, но тя трябва да се дава с основание.

Няма ли твърде много шарлатани в тази материя вече?

Винаги може да се натъкнеш на шарлатани. По закона за привличането, на каквото вярваш, това ще ти се случи. Хората не са много запознати с нумерологията. Те много повече разчитат на астролози, на всякакви гадатели. Когато един човек се обърне за съвет към един нумеролог, той го прави интуитивно. Все пак позволяваш на един напълно непознат човек да влезе в живота, душата, историята ти. Въпрос на усещане и доверие е.

Колко силно влияят числата на живота ни?

Целият ни живот е числа, но ние не си даваме сметка за това. Те постоянно ни влияят, но трябва да ги разчетем, ако искаме да ги променим или дори само да си обясним нещо. И не само, по този начин по-лесно и адекватно можем да разбираме света и хората около себе си. Твърде често искаме да ги променяме, което почти винаги е невъзможно. А много по-лесно би било просто да ги опознаем, да се опитаме да влезем в обувките им и така да погледнем към ситуацията. Хората с поведението си в ежедневието са такива и заради рождената си дата. И това не подлежи на промяна, но пък е прекрасен жокер за характера на човек, за начина, по който контактува, за светогледа му.

Магична наука ли е нумерологията? Свързана ли е с астрологията, например?

Числата влияят. Не става дума за магия, а за влияние. Хората често бъркат двете неща. Дали нумерологията и астрологията са свързани? По-скоро се допълват. Един задълбочен нумерологичен анализ в комбинация с астрологичен такъв, могат да дадат и 95% точност за съдбовните дадености на човек. И двете науки са точни, важно е как резултатите се интерпретират. Понякога, когато хората не чуят каквото искат или очакват, винят за това нумеролога или астролога. Както към всичко в живота, важна е нагласата и това дали искаш наистина да разбереш или желаеш да чуеш точно определено нещо.

Какво е да влизаш в човешките съдби? Да научаваш проблемите, премеждията на напълно непознати хора…

Ако обичаш работата си, уникално е. Има хора с много тежки съдби. Виждаш, например, много сериозна кармична обремененост. Тогава няма как да не се натовариш. Ако човекът е позитивен, няма как усещането при работа с неговата рождена карта да е друго. Не може винаги да се забавляваме, така че най-важно е да сме гъвкави в усещанията си.

Какво можем и какво не бива да очакваме от професионалния нумеролог?

Много повърхностно разбиране за нумерологията е очакването за някакво гадаене, за предсказване на хубави неща. Това е вид програмиране на човешката психика, което крие рискове и бих посъветвала хората да бъдат много внимателни. Добрият нумеролог може да даде на клиента един детайлен нумерологичен анализ, да му помогне да взима правилни решения или да не рискува излишно.

Става дума за вид помощ да разберем в дълбочина откъде идваме, накъде отиваме, кои са силните и слабите ни страни, как да избегнем начертаните съдбовни трудности или да преминем през тях по-леко. И отново ще кажа, най-важна е силата на мисълта, на вярата. Промяната никога не става отвън навътре, точно обратното. И цифрите ще ни помогнат тогава, когато вътрешно сме готови да вникнем в посланията им.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 интересни факта за Исак Нютон

Работохолизмът и мечтата за съвършенство