in

Пълнени сладки картофи с нахут и кейл

Сладките картофи произлизат от Централна и Южна Америка. Те се различават по цвят и форма от обикновените картофи и са много богати на бета каротин. Тези картофи също са богати и на витамин А и могат да се приготвят много интересни ястия с тях. Съществуват дори десерти със сладки картофи.

В тази рецепта сладките картофи са пълнени с нахут, който също е много полезен. Нахутът е бобово растение, което е добър източник на протеини. Също така съдържа витамин Е, цинк и фолиева киселина.

Пълнените картофи се поръсват с хрупкав кейл за разкош.

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти: 

  • 4 сладки картофа
  • 400 грама нахут от консерва
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. тахан
  • малко червен пипер
  • 1 чаша кейл

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте картофите и ги надупчете с вилица. Печете около 45-50 минути.

Оставете ги да се охладят добре и ги разрежете по дължина. Издълбайте вътрешността на картофите.

Отцедете и изплакнете нахута.

Добавете 1/2 лъжица зехтин, сол, черен пипер, кимион и разбъркайте добре.

Разстелете нахута в тава и печете около 25 минути.

Загрейте останалия зехтин в дълбок тиган. Добавете кейла, чесъна и червения пипер и гответе няколко минути, докато стане хрупкав.

Напълнете изпечените картофи с нахута, добавете малко тахан във всеки картоф и накрая поръсете с хрупкавия кейл.

Loading

  • Сладки или обикновени картофи предпочитате?

    • Сладки
    • Обикновени

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Още.бг

5 упражнения за стегнато седалище от Маги Вълчанова

Как ще оцените живота си?