Пълнените пилешки гърди са много вкусни и се приготвят сравнително лесно. Трябва просто да подготвите плънката, да запържите леко месото и след това всичко се пече във фурната, за да станат пилешките гърди сочни.
През лятото се хапва предимно пилешко месо, затова обикновено търсим интересни рецепти с пилешко. В тази рецепта плънката е от крема сирене и сушени домати, но можете да замените продукти. Получава се много вкусно и със спанак и моцарела, а можете да добавите също прошуто или бекон, както и други зеленчуци.
Сушените домати имат много специфичен вкус, но ако ги обичате, това ястие много ще ви допадне.
Ето как да приготвите вкусни пълнени пилешки гърди със сушени домати и моцарела:
Необходими продукти:
- 150 грама крема сирене
- ½ ч. настърган пармезан
- ½ ч. сушени домати
- 1 с.л. нарязан босилек
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 с.л. зелен лук
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. зехтин
- 4 броя пилешки гърди
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте крема сиренето, настъргания пармезан, сушените домати, босилека, магданоза, лука и чесъна на прах. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Оставете леко да се охлади в хладилника.
Измийте и почистете пилешките гърди, след което направете прорез по дължина на всяко парче месо.
Овкусете и месото със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в 4-те пилешки гърди, но не ги препълвайте.
Можете да използвате клечки за зъби, за да затворите месото и плънката да не изтече.
Загрейте зехтина в голям тиган и сложете пилешките гърди за няколко минути. Необходими са не повече от 5 минути от всяка страна.
През това време включете фурната да загрява на 200 градуса.
Прехвърлете пилешките гърди във фурната и печете около 15-20 минути.
Можете да сервирате със салата, задушени зеленчуци или картофи соте.
-
Обичате ли сушени домати?
-
Да
-
Не
-