in

Процедурите, които трябва да започнем след 30

Когато сме в 20-те си години, обиновено се радваме на хубава си кожа, стройната фигура и красивата коса, за които не полагаме особено много грижи. С напредването на възрастта обаче всички тези елементи започват да изискват все повече грижи. Добре известен факт е, че колкото повече остаряваме, толкова повече грижи трябва да помагаме на тялото си, за да изглежда и функционира добре.

С настъпването на третото десетилетие от живота ни, трябва да помислим за някои разкрасителни процедури, които да започнем да правим. Добре е да откриете точния човек за всяка една от тези процедури и да посещавате само него. Всяка жена трябва да има фризьор, козметик, маникюрист, зъболекар и т.н., на които да вярва.

Ето 5 основни неща, за които трябва да полагате повече грижи, когато наближите 30-те:

Коса

1. Открийте фризьор, с когото говорите на един език

Ако все още нямате фризьор, трябва да намерите вашия човек. Той трябва да бъде добър както в подстрижките, така и добър колорист. Най-важното условие е да разбира наистина какво искате и да спечели доверието ви. Косата изисква редовни грижи, затова е важно да намерите фризьор, който да боядисва и подстригва косата ви. Ако досега е било забавно да експериментирате с косата си, след 30 вече трябва да имате професионалист, на когото да се доверявате напълно.

2. Подхранвайте косата си

Косата има нужда от повече подхранване с годините. Когато сте около 30-те, трябва да правите процедури на косата си ако не на всяко посещение при фризьора, то поне през едно. Изпробвайте различни процедури, за да откриете най-подходящата за вас.

3. Полагайте грижи и вкъщи

Посещенията при фризьора са задължителни, но е важно да полагате грижи за косата си и у дома. Посъветвайте се с професионалист относно подходящите за вас продукти и си създайте ритуал за грижа за косата.

Зъби 

1. Помислете за избелване на зъбите

Избелването на зъбите не е задължително, но ако сте го обмисляли, сега е моментът. Има различни методи за избелване на зъбите, така че се консултирайте със зъболекаря си, за да откриете най-подходящият за вас. Ако все още се лутате между различни специалисти и не сте открили своя лекар, направете всичко възможно да го откриете по-скоро. Важно е да имате зъболекар, който е наясно със състоянието на зъбите ви и на когото вярвате.

2. Посещавайте зъболекар редовно

Посещенията при зъболекаря два пъти годишно са задължителни за хората на всички възрасти. Въпреки това е важно да го припомним.

3. Направете си коригиращо лечение, ако имате нужда

Крайно време е да спрете да отлагате слагането на шини или подобряването на усмивката по друг начин. Ако не харесвате зъбите си, време е да ги оправите и да се сдобиете с високо самочувствие. Състоянието на зъбите ви няма да става по-добро с напредването на времето, така че не отлагайте повече коригиращите лечения.

Кожа

1. Посетете дерматолог

Дори да нямате кожни проблеми, посещението на дерматолог е нещо, което е хубаво да направите. Той ще ви даде насоки относно правилната грижа за кожата ви и ще забележите огромна разлика, ако се вслушате в тези съвети. Дерматологът също е един от онези специалисти, които всеки трябва да има.

2. Намерете своя козметик

Микродермабразио, лимфен масаж на лицето, почистване и т.н. са процедури, които трябва да започнете да правите редовно, когато навършите 30. Важно е да откриете добър козметик, защото това са процедури, които могат да ви докарат сериозни проблеми, ако не се правят правилно.

3. Открийте подходящите за вас процедури

След като вече сте открили вашия козметик, трябва да разберете и кои процедури са подходящи за вас. Не всички процедури са подходящи за всеки тип кожа, така че разберете какво трябва да правите с кожата си и какво не.

4. Полагайте грижи и вкъщи

Подобно на косата, кожата също изисква грижи и вкъщи. Обсъдете с козметика си какви грижи трябва да полагате за кожата си сами и следвайте съветите.

Уелнес

1. Диетолог

Не е нужно човек да има проблеми с килограмите, за да посещава диетолог. Започваме все повече да осъзнаваме важността на начина на хранене. Посетете диетолог, за да разберете как да се храните правилно, така че да се чувствате и изглеждате добре.

2. Личен треньор

Движението е здраве и е важно да бъдем физически активни. Въпреки че можете и сами да спортувате, ако си намерите личен треньор, тренировките ви ще бъдат много по-ефективни и ще бъдат съобразени с вашите нужди и желания.

3. Масажист

Масажът не е само за релакс. Ако работата ви е свързана с прекарване на 8 часа на бюрото, важно е да ходите на масажи редовно. Вероятно позата на тялото ви през повечето време не е правилна, затова е добре да посещавате масажист. Това ще предотврати схващания и мускулни блокажи. Ще се чувствате много по-добре ако намерете своя масажист и го посещавайте поне веднъж месечно.

4. Редовни профилактични прегледи

Един навик, който трябва да си създадете с навършването на 30, е редовното ходене на профилактични прегледи. Има задължителни прегледи, които всяка жена трябва да прави редовно: цитонамазка, преглед при мамолог, преглед при дерматолог и т.н. Не пропускайте нито един от профилактичните прегледи. За да изглеждате и да се чувствате добре в 30-те си години, трябва да бъдете здрави.

Разкрасителни процедури

1. Микроблейдинг 

Едва ли има по-досадно нещо от оформянето и попълването на веждите. Това е нещо, което правим абсолютно всеки ден. Ако обмисляте да си направите микроблейдинг, не го отлагайте повече. Животът ви ще стане доста по-лесен.

2. Миглопластика 

Можете да съчетаете микроблейдинга с някаква процедура за мигли. Не е задължително това да бъде миглопластика. Има по-естествено изглеждащи неща като ламиниране на мигли.

3. Маникюр 

Добре изглеждащите и поддържани ръце са важна част от женската визия. Дори да не лакирате ноктите си, важно е да посещавате маникюрист, който да почиства и оформя ноктите и кожичките ви. Открийте добър професионалист, за когото сте сигурни, че спазва добра хигиена. Това е изключително важно условие.

4. Лазерни процедури 

Лазерната епилация не е задължителна за всеки, но ако имате силно окосмяване, помислете за лазерна епилация. Достатъчно дълго време сте се мъчили с епилатора или бръснача. Има лазерни процедури и за премахване на различни кожни несъвършенства.

Loading

  • Имате ли специалисти, на които вярвате или посещавате различни?

    • Да, имам
    • Не, всеки път посещавам различни

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Обичам се“ – ключът към промяната

Следпразнична депресия – как да се избавим от нея