in

Пиле Ло Мейн

Ло Мейн

Пиле Ло Мейн е едно от най-популярните китайски ястия. Това ястие се приготвя изключително лесно и е една от най-популярните т.н. „улични храни“.

Съдържа нудли, пилешко месо и различни зеленчуци. Ако обичате китайска кухня и искате да си приготвите китайско ястие вкъщи, това е един от най-лесните варианти.

Ето как да приготвите пиле Ло Мейн:

Необходими продукти:

За соса: 

  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. сос „Хойсин“
  • 1 ч.л. сусамово масло

За ястието:

  • 250 грама нудли
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сусамово масло
  • 1½ ч.л. чесън на прах
  • 2 броя пилешки гърди
  • 1 ч. настъргани моркови
  • 1 ч. грах
  • 3 ч. спанак

Начин на приготвяне:

В малка купа комбинирайте соевия сос, соса Хойсин и сусамовото масло.

Сложете голям съд с вода на котлона, за да заври. Добавете нудлите и оставете да се варят няколко минути.

В голям незалепващ тиган загрейте зехтина и сусамовото масло. След като се загреят, добавете пилешкото месо и чесъна. Гответе до пълна готовност на месото.

Извадете пилето от тигана и го оставете настрана.

Добавете морковите и грахта в тигана и гответе, като бъркате непрекъснато, докато зеленчуците омекнат, за около 3 минути.

Добавете спанака, сварените нудли, пилешкото месо и приготвения сос в тигана и гответе, като разбърквате, докато се комбинират и спанакът загуби обема си, около 2 минути.

Сервирайте топло.

Loading

  • Опитвали ли сте пиле Ло Мейн?

    Пиле Ло Мейн
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 от най-добрите роли на Антонио Бандерас

„Малки тайни“ – да загубиш детето си за 240 секунди