in

Нудли с пилешко и зеленчуци

нудли

Пържените ястия не са най-здравословната вечеря, но ако ги приготвяте вкъщи, не са толкова вредни, колкото в ресторантите. Тези нудли с пиле и цветни зеленчуци се приготвят бързо и лесно, и са сравнително здравословни, а и чудесен начин да изразходвате остатъците от зеленчуци и месо.

Необходими продукти:

  • 300 гр. пилешки гърди
  • половин пакет нудли
  • 30 мл. олио
  • 1 морков, нарязан на жулиени
  • 1 червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. соев сос
  • 1/2 с.л. мед
  • 1 с.л. бяло вино
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура и добавете пилето, нарязано на жулиени. Добавете бялото вино, соевия сос, меда и подправките.

Добавете зеленчуците и гответе докато омекнат под капак около 10 минути.

В друга тенджера сварете нудлите, както е описано на опаковката им.

След това ги добавете към пилето и зеленчуците и разбъркайте хубаво, докато всички вкусове се смесят.

Поръсете със зелен лук и сервирайте.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

вежди

5 начина веждите ви да изглеждат по-гъсти

наркос

„Сребро или олово?“ – Ескобар не оставя никого неутрален в своя свят отвъд закона