in

Неподвластни на времето: световни звезди споделят тайни за красота

красота
Снимки: Instagram

Покажи ми какъв си, за да ти повярвам. Не знам как е при вас, но лично аз приемам чистосърдечно и с пълна вяра съвети само от хора, които наистина практикуват това, което публично проповядват. И които са ходеща реклама на собствените си мантри. Така например мога да възприемам тайни на доброто писане от доказани светила в журналистиката и литературата, а такива за красота – от жени, които наистина изглеждат феноменално!

Честно казано, дори предпочитам зад всяка препоръка да има конкретно „лице“ – анонимните съвети никога не са ми звучали достатъчно убедително. Затова и се зарових в тайните на световноизвестни красавици, които вече не са в първа младост – като Наоми Кембъл например, за която писахме преди няколко дни и искрено харесваме начина, по който изглежда, както и смелостта ѝ да роди на 50 години.

И така, ето тайните за красота на няколко иконични жени, започвайки с черната перла, разбира се:

Наоми Кембъл

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Naomi Campbell (@naomi)

Тя никога не е крила възрастта си, нито е държала да мислим, че си е „родена така“ – изкушение, на което не устояват много красавици, опитващи се да убедят публиката в чистата сила на гена си.

„Естествено, че полагам страшно много грижи за себе си! – твърди голямата Кембъл. – С хода на времето започнах да задържам течности, което наистина е голям проблем при жените. Затова си правя всевъзможни масажи и дренажи за отводняване, а напоследък се влюбих в мадеротерапията – лимфен дренаж, който се извършва посредством дървени приспособления.“

Е, у нас още не сме чули за салон, който предлага мадеротерапия (от испанското „мадера“ – дърво, бел.ред.), но лимфопресата е вече част от ритуалите ни за красота.

Дженифър Лопес

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Jennifer Lopez (@jlo)

Да, тя вече има чудесна собствена марка за козметични продукти JLo Beauty, но как успяваше няколко десетилетия да ни поразява с искряща и озарена кожа без нея? Дженифър Лопес споделя с охота тайната си: зехтинът, скъпи дами!

„Това е абсолютната панацея за всичко, която още мама ми препоръча – независимо дали става дума за кожата, косата или ноктите ми. Истината е, че зехтинът има едва ли не свръхестествени свойства и неслучайно е включен като основна съставка в много от продуктите, които предлагам.“

Факт – може наистина да се пооцапаме, използвайки зехтин в домашни маски за кожа или коса (има безброй инструкции за тях в интернет), но резултатът е винаги великолепен. В крайна сметка, народът отдавна е казал: „Търпи, бабо, за хубост!“, а в случая дори не иде реч за екстремни жертви.

Ел Макферсън

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Elle Macpherson (@ellemacpherson)

Нейната основна тайна е друга: божествено красивата Ел вярва в ексфолирането на лицето си всеки ден. Колкото и това да ви се струва крайно, и въпреки всички популярни съвети да внимаваме с абразивните измиващи средства, именно ексфолирането е ключът към озарената, ангелска кожа според легендарния модел.

„Независимо дали си ексфолирам лицето на сухо или с вода, докато си взимам душ, това е моята тайна за детокс и подобрено кръвообращение, толкова важно за младежкия вид! След този всекидневен ритуал, разбира се, хидратирам кожата си добре с подходящия крем, като задължително завършвам със слънцезащитен продукт.“

Да, хубаво е понякога да си припомняме, че кремовете с UV фактор не се използват само през лятото…

Жизел Бюндхен

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Gisele Bündchen (@gisele)

Каквото и да кажем за нея, няма да бъде достатъчно: този бразилски модел не просто превзе световния моден връх, ами повече от 20 години продължава да седи на трона си непоклатимо! Със сигурност тайните ѝ за красота са много, но Жизел говори с истинска охота най-вече за пиенето на мноооого вода всеки ден, за медитацията и разтягането като задължителни почивки от напрегнатата ѝ програма, и за серумите.

„Всички имаме нужда от серум за лице и в никакъв случай не бива да подценявате неговата роля! Няма значение колко добър крем използвате – истинската „работа“ ще я свършат вашите серуми. Е, може и вие да им помогнете с лек масаж…“

Истината е, че не се налага да прехвърлите 40 години, за да включите различни серуми за лице в грижата за красотата си: има подходящи серуми и за далеч по-крехка възраст, а ефектът им е наистина видим почти веднага.

Ирина Шейк

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от irinashayk (@irinashayk)

И накрая ще ви споделим тайната на една ослепителна хубавица, която с право може да наричаме Ледената кралица – просто защото Ирина Шейк вярва в леда като средство за поддържане на красотата си.

Освен, че си взима студени душове (нещо, с което лично аз не бих свикнала), ослепителната манекенка обтрива продължително лицето си всеки ден с кубчета лед!

„Студът е моят най-добър съюзник в битката за добър външен вид!“ – категорична е г-жа Шейк, а на нас ни остава да съберем кураж и да последваме този съвет, слушайки любими мелодии от „Замръзналото кралство“ за допълнителна мотивация…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

бащата

Феноменален Владо Пенев в „Бащата“

Аквафаба

Аквафаба – веган заместителят на яйцата