in

Невероятните страни на реалността: кога се пенсионират ураганите?

Как да се отървем от ХЛЪЦ-ването? Кои са най-отровните змии в света? Кога се пенсионират ураганите? Всъщност отговорът на последния въпрос е – когато са взели много жертви. Родителите може и да не могат да намерят отговор на някои въпроси, но супер шантавата и забавна енциклопедия „500 факта за света около нас“ може. Изданието, написано в духа на иконичната поредица „Страховитото в историята“, предлага над 500 любопитни, необикновени и образователни факта, съвета и неща, които могат да изумят дори най-начетените майки и татковци, както и най-смелите малки приключенци.

Богато илюстрирана с черно-бели илюстрации тази необичайна книга предлага интерпретации на моменти от историята, смайваща ума география и изумителна наука.

От нея ще научите коя е най-малката кост при бозайниците, коя държава е издала първата пощенска марка в света, както и кои са трите птици гиганта – всичките без крила и вече изчезнали от лицето на земята. Също така ще откриете не чак толкова древна алхимична рецепта за злато (внимание, не се препоръчва да я пробвате сами вкъщи), както и анализ на това какво говори почеркът ви за вас.

Без да се ограничава в темите и спецификите, енциклопедията успява да комбинира забавното и абсурдното с полезното, за да разкрие всички невероятни страни на реалността, в която живеем. Защото няма по-пъстро и необичайно приключение от самия живот, нали?

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Разпадането на „Бийтълс“: обикновени неща, случили се на необикновени хора

Език на тялото

Тялото и душата са свързани: как това ни помага да четем мисли?