in

Невероятната сила на емпатите

любовта

Емпат е човек, който може да разбере емоционалното състояние на друг, защото усеща като с компас емоции, мисли, намерения. Той приема положително и преработва енергията на другия, кара го да се чувства в безопасност. Някои наричат емпатите лечители на света. В Дания веднъж седмично децата имат урок по емпатия.

Заради силно развитата си интуиция, тези хора понасят и негативи – чувстват се изтощени сред по-голяма тълпа, нямат преграда, с която да опазят морето от емоции и преживявания на останалите. Заради умението си да разкриват кога ги лъжат, често остават разочаровани. Емпатите могат по всяко време да усетят безпокойство без причина. Причината се корени в отрицателните флуиди около тях. Трудно ги преработват и когато се срещнат с токсичен човек, обикновено го избягват. Това е защитна реакция, тъй като заради високата си чувствителност, те не се справят лесно и с най-малкото притеснение и не могат да се отърват дълго от причинена или усетена болка.

Емпатите са силно отдадени – без значение на човек или дейност. Изпипват нещата и са креативни, половинчатите работи не са им присъщи. Някои хора могат да се почувстват неудобно в тяхна компания, тъй като са открити и не пестят мисли и мнения – било те и негативни, ако вярват в нещо, то ще бъде изказано със сигурност, достатъчно честни и открити са в отношенията си.

Емпатите са творци. Те се славят като много иновативни хора – гъвкави, изобретателни, вслушващи се в чуждото мнение – без да са конфликтни, приемат и критика. Това обаче в един момент ги натоварва, изтощават се много лесно заради големия емоционален ресурс, който влагат във всяка идея и начинание.

Умението им да слушат е пословично. Хората ги ценят за това и са склонни да им доверяват тайните си. Много често обаче ги натоварват и с проблеми – било то значителни или не толкова. Емпатите не умеят да казват „Не“. За сметка на това са надарени с изключителна вътрешна сила, която им дава широк поглед върху нещата от живота и начина, по който ги възприемаме обикновено.

Това са хора, които повече от всички имат нужда от истината, не търпят никакъв фалш, а изкуствените хора ги задушават – протестират и не могат да общуват, буквално блокират.

А вие – припознахте ли се като емпат?

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Човекът Ян Артюс-Бертран

„Зона на интерес“ – от Мартин Еймис до Джонатан Глейзър