in

ЛюбовЛюбов

Наоми Кембъл – да станеш майка на 50

Наоми Кембъл
Снимка: naomi /instagram

Няма значение дали изобщо се интересувате от мода – нейното лице със сигурност фигурира във визуалната ви памет! Нищо, че ангажиментите на Наоми Кембъл вече не са като преди 3 десетилетия, когато тази своенравна дама бе част от легендарната групичка на Супермоделите.

И неслучайно изписвам думата с главно „С“ – никога в историята на модата и живота като цяло няколко момичета не се бяха превръщали в абсолютна емблема на красотата, завихряйки планетарно възхищение, достигащо размерите на религиозен култ. И огромни рекламни бюджети, разбира се.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Светът прегърна младостта и красотата им, а имената на Клаудия Шифър, Синди Крофорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Кейт Мос и Кристи Търлингтън се вградиха завинаги в попкултурното ни наследство.

Истината е, че оттогава безброй други момичета са изгрявали по кориците на световни модни библии, както и са поклащали божествени форми в най-престижните ревюта. Но онзи мит, пулсиращата легенда на великолепните Супермодели от 90-те, просто няма как да се повтори.

Причините, които изтъкват модни журналисти и фотографи, са най-различни – от наистина иконичните лица на онези момичета, през факта, че светът тогава просто беше готов за такава инвазия на красотата и имаше достатъчно пари да подкрепи с консуматорски устрем живота, който Супермоделите рекламираха, та чак до характерите на тези млади (тогава) дами!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Да, няколкото некороновани богини наистина се държаха като такива, а подобна холивудска магия винаги увлича. Ако една красива жена е наясно със стойността и цената си, светът я плаща с удоволствие.

А само как умееха да купонясват митичните Супермодели! Да, после пълнеха с щуротии и изцепки таблоидите, но сякаш всички бяха готови да им простят – така, както прощаваме на сладките, палави дечица. Епохата имаше нужда от обновление и свежест, а групичката на Клаудия, Синди, Наоми, Линда, Кейт и Кристи носеше именно това послание…

После голяма част от тези щури момичета станаха улегнали жени, родиха по няколко деца, захванаха се с бизнес и се отдадоха на различни благородни каузи – съгласявайки се да бъдат снимани или да дефилират само по наистина специални поводи.

Наоми Кембъл обаче сякаш не бързаше да пораства… Всъщност, най-опърничавата от групата на Супермоделите (легенди се носят за сприхавия ѝ, избухлив нрав) продължи с парти живота си, честите дефилета и фотосесии, както и поредицата от бурни връзки, дооооста дълго. Ако трябва да бъдем точни: докато не навърши половин век!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Неведнъж черната дива на модата казваше през годините, че тепърва има да осъществи най-важната си мисия – майчинството, но после отново я виждахме да позира по най-щурите купони на планетата, да излива в гърлото си каси шампанско и да се снима в обятията на мъже в различни географски точки, дори имаше бурен флирт в Русия. (Не че и Кейт Мос не правеше същото, че и отгоре, но поне вече бе станала майка.)

Има жени, обаче, за които явно времето тече по различен начин и със сигурност Наоми е една от тях. Как иначе може да обясним факта, че на 50 години тази модна легенда забременя? Шапки долу пред този житейски подвиг!

Сега, на 51, Наоми позира на корицата на британския „Вог“ с дъщеричката си и твърди, че това бебе е всъщност най-хубавото нещо, което някога е правила. „Винаги съм знаела, че един ден ще имам дете – казва черната перла. – Дъщеря ми е най-голямата благословия, която мога изобщо да си представя.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Наоми Кембъл ражда преди 9 месеца, но до такава степен държи бременността си в дълбока тайна („хората, които знаеха за това, се броят на пръстите на едната ми ръка“), че първоначално всички смятат бебето за осиновено. Днес обаче майката заявява високо и отчетливо:

„Аз родих дъщеря си, останалото са глупости.“

Появата на малката се счита едва ли не за чудо, предвид възрастта на Наоми, а манекенката загърбва изцяло звездния си статут и става майка като всяка друга, когато говори за детето си:

„Много добро момиче е! Спи както трябва, почти не плаче, вече започна да поздравява с ръчичка, което е наистина забавно. Смее се много и сякаш всеки момент ще проговори! И вече има шест зъбчета.“

Човешко, твърде човешко, нали?

Биологичният баща на малката изобщо не се споменава, но мисис Кембъл явно е достатъчно щастлива със своето мъничко женско царство…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Спилбърг

Титани на екрана: Дейвид Линч и Стивън Спилбърг заедно в автобиографична драма

пушенето

Можем ли да спрем пушенето, без да напълнеем?