in

Над 16 000 души се включиха в Деня на маратонката

Повече от 16 000 души се включиха в четвъртото поредно издание на Деня на маратонката – социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот.

През 2022 г. инициативата си постави и цел да подкрепи деца и младежи в риск като им предостави повече възможности за спорт и движение. За всеки спортуващ с карта MultiSport в Деня на маратонката организаторите даряват по 1 лев на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България.

Тази година инициативата обедини сили с работодателите в България, за да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот, както и да подкрепи деца и младежи в риск.

Инициативата събра над 16 000 лв. за деца и младежи в риск

16102 човека са използвали своята карта MultiSport на 25 март. Те са се включили в 80+ спортни и двигателни активности, а техните маратонки са събрали 16 102 лв., които ще бъдат дарени на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България.

Средствата ще бъдат използвани за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск, както и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

“Щастливи сме, че сме част от тази кампания, която предлага допълнителен стимул да изберем здравословния начин на живот. Вярваме, че грижата за себе си е много важна, за да можеш да се грижиш и за други. Благодарим на екипа на MultiSport и на всички избрали да спортуват в Деня на маратонката, че споделиха с нас отговорността за хората в неравностойно положение и дадоха добър старт на нашите инициативи за здраве през 2022.“, каза Ива Хаджийска, директор фондонабиране и комуникации във фондация „Сийдър“.

„Признателни сме на Бенефит Системс България ООД, че ни подадоха ръка в каузата за изграждането на пълноценен живот за деца, лишени от родителска грижа или в риск от раздяла. Психичното здраве на децата и младежите е ключово за тяхното израстване като възрастни и зрели личности. Физическата активност е неделима част от процеса на подобряване и поддържане на емоционална устойчивост, ментално развитие и пълноценно ежедневие. Благодарим на целия екип на MultiSport и на техните клиенти за подкрепата!“- Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор

Тази година кампанията се организира в партньорство с Decathlon, Фондация „Сийдър“, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Сайтът Oshte.bg е медиен партньор на събитието!

Прочетете още:

Маратонки с кауза

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една испанска пиеса

Театър в театъра в „Една испанска пиеса“

Къдрене

7 начина да къдрите косата си без нагряване