in

Мус с бял шоколад и мента

Мус

Този десерт е изключително лек, а благодарение на ментата има много свеж вкус. Белият шоколад от своя страна е доста сладък, така че вкусовете се балансират много добре.

Различните бели шоколади са с различно ниво на сладост. Ако сте избрали по-сладък шоколад, не е необходимо да добавяте допълнително захар. Добре е да опитвате, докато приготвяте десерта, за да прецените дали е необходимо да добавяте още захар или не.

Най-хубавото на този десерт е, че се приготвя изключително бързо и лесно. Разбивате всички продукти, разпределяте в купички или чашки и готово.

Ето как да приготвите вкусен мус с бял шоколад и мента:

Необходими продукти:

  • 225 грама бял шоколад
  • 225 грама сладкарска сметана
  • 1 белтък
  • ¼ ч.л. екстракт от мента
  • 6 листа мента

Начин на приготвяне:

Натрошете шоколада и го сложете в купа. Разтопете го на водна баня, като разбърквате от време на време.

Когато шоколадът се разтопи, извадете купата и я сложете на студена повърхност, за да се охлади леко.

В друга купа, с помощта на миксер, разбийте сметаната с белтъка и екстракта от мента.

Внимателно добавете охладения шоколад към сметаната, като разбърквате непрестанно.

Разпределете сместа в 6 купички или чашки и сложете в хладилника за няколко часа.

Украсете с ментовите листа и сервирайте.

Loading

  • Какъв шоколад предпочитате?

    • Бял шоколад
      Бял
    • Млечен шоколад
      Млечен

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мускули

9 храни за изграждане на мускулна маса

„Зовът на смелостта“ – съдбата помага на смелите