in

Мат Деймън – момчето, което винаги търси себе си

Мат Деймън
Снимки: matt.damon.official.page/instagram

Един от най-талантливите и обичани актьори днес става на 52. Майт Демън е роден на 8 октомври 1970 г. в Кеймбридж, САЩ. Носител е (заедно със своя колега и приятел Бен Афлек) на Златен глобус и „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий за филма „Добрият Уил Хънтинг“. Има Златен глобус и за главна мъжка роля в „Марсианецът“. За мнозина е любимец с превъплъщението си в поредицата за Джейсън Борн и „Талантливият Мистър Рипли“.

Мат Деймън обича да търси себе си и не приема всяко предизвикателство, затова често отказва предложения независимо от хонорара. Отказва участие в „Първичен инстинкт“ (ролята се поема от Едуард Нортън), отказва роля в „Разходка с дявола“, защото предпочита „Талантливият мистър Рипли“. Отказва покана в „Да умреш за“ (ролята се поема от Хоакин Финикс). Отказал е дори роля в „Аватар“.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Matt Damon (@matt.damon.official.page)

Женен е за Лусиана Баросо, имат три дъщери – Изабела, родена през 2006 г., Джия (2008) и Стела (2010), а към тях можем да добавим и още една доведена дъщеря. Двамата с Лусиана се срещат през 2005 година в бара, в който тя работи. „Щастлив съм, че се влюбих в обикновена жена. Тя не е нито известна актриса, нито някоя звезда. По тази причина интересът към моето семейство не е двоен. А и аз не давам поводи за клюки и новини. Не ходя по барове, не мамя съпругата си, просто няма нищо интересно край мен. Дори и да ме следят, все ще виждат едно и също – мъж на средна възраст с четири деца“, споделя Мат.

Като студент учи в Харварад, но така и не завършва университета, впуска се в хобито си – актьорската професия. Още като студент обаче започва да пише сценарий, който след това става холивудски хит – „Добрият Уил Хънтинг“. Още от онези години се ражда приятелството между Мат Деймън и Бен Афлек, което продължава и до днес. Филмът за момче с изключителни дарби в математиката носи първа номинация за Деймън като актьор, той е и неговият пропуск за голямото кино.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Matt Damon (@matt.damon.official.page)

Следват роли в „Спасяването на редник Райън“ на Стивън Спилбърг, в „Талантливият мистър Рипли“ по романа на Патриша Хайсмит, както и в „Да откриеш Форестър“ на Гас Ван Сант. В колекцията му е и „Бандата на Оушън“ на Стивън Содърбърг.

Мат Деймън  е достатъчно талантлив, за да играе в разтърсващи драми и достатъчно смешен, за да е блестящ и в комедии. Негови са думите: „Най-добре е да бъдеш себе си, вместо да се опитваш да бъдеш някаква версия на онова, което мислиш, че другите хора искат“.

Честит рожден ден, Мат Деймън!

Прочетете още:

7 филма с Мат Деймън, които си струва да гледате

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

декорация, картини, стена

6 идеи за декорация на стени, с които ще освежите вашия дом

яке, червено, шапка, есен

10 бюджетни якета, които ще са модерни тази есен