in

Мария Бакалова: Човек избира и трябва да вярва в битките си

Снимка: Facebook/Maria Bakalova

Стачката на сценаристите в Холивуд продължава вече няколко месеца. Актьорите се присъединиха към тях преди два месеца – през юли. Преговорите между двете гилдии и големите продуцентски компании обаче и към днешна дата остават в задънена улица. Творците настояват за по-добро заплащане и условия, които отговарят на новата действителност в Холивуд. Недоволството е на път да провали премиери, продължения на филми и сериали. Засяга сериозно и други индустрии. В стачката участва и една българка – за коментар по темата се обърнахме към Мария Бакалова. “Стискаме зъби и продължаваме да се борим срещу големите конгломерати, които убиват изкуството до голяма степен и ощетяват творците”, обясни ситуацията тя. И уточни, че в момента няма нито право да участва в проекти, нито да говори за свои инициативи и бъдещи начинания. „Творците ще продължат да отстояват това, което правят, и в бъдеще. Нищо не е загубено, продължаваме, човек избира и трябва да вярва в битките си”, казва още българката, която се размина на косъм от “Оскар”.

Oshte.bg успя да й зададе няколко въпроса пред Народния театър “Иван Вазов”, където известната българка гледа представлението “Хага” на режисьора Галин Стоев в компанията на своята майка Румяна – тъй като тя беше рожденичка вчера, актрисата й подари билет за театър.

В Холивуд всички са засегнати – флористи, шивашки и кетъринг компании, са засегнати. Филмовите дейци вече не получават хонорар за всяко излъчване на продукция с тяхно участие, а причината за това е навлизането на стрийминг платформите. В същото време продуцентските компании печелят милиони. Актьорите са против и навлизането на изкуствения интелект в бранша.

“Хага”

Мария Бакалова, която е изключително земна, непосредствена и сърдечна, не скри, че спектакълът “Хага” е успял да я разплаче: “Утре на мястото на Украйна може да е България, толкова сме близо! Персонажите на Путин и всички останали, бяха изиграни блестящо, могат да разплачат всеки, както стана с мен и майка ми. За мен е безумие, че войната продължава вече толкова дълго време”. Актрисата добави, че с удоволствие би участвала в постановка на Галин Стоев, когото смята за гениален.

Повече за “Хага” и коментар от Галин Стоев – четете утре в Oshte.bg!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

545 години мистерии: Историята на Мона Лиза

Филми за Мария Монтесори, Бекет, Ашаш, Умберто Еко и Кифер на Синелибри