in

Как да се справяме с малките чудовища, които толкова обичаме?

„Най-желаното дете ме докарва до лудост“ едновременно е полезно и разтоварващо четиво за родителите, които се опитват да намерят необходимия баланс в отношенията с децата си.

Да си родител на малко дете, не е лесна работа. Как да отговаряш на желанията му и да не изпълняваш капризите му? Какво да правиш, когато се буди нощем с писък? А когато отказва да се облече? А когато се тръшка по земята или ви хапе или бяга от вас на улицата? Когато сякаш нарочно прави всичко възможно да ви вгорчи живота? Как да запазите самообладание, как да овладявате гнева си и да научите и детето си да овладява своя? Как изобщо да се справяме с малките чудовища, които толкова обичаме?

На тези въпроси и на много други отговаря „Най-желаното дете ме докарва до лудост“. Авторите не дават рецепти, само ценни съвети и главно обяснения, при това с чудесно чувство за хумор и самоирония. Защото е важно да разбираме правилно причините за детското поведение и да се научим да предвиждаме реакциите на детето си: „В процеса на израстване децата все повече се сблъскват със ситуации на стрес. Изучаването на техниките за регулиране на стреса не означава потискане на чувствата, а изживяването им в приети от обществото рамки. Всъщност ние, родителите, трябва да гледаме на всеки пристъп на гняв на детската площадка, в супермаркета или на масата по време на закуска като на шанс за нашите деца да се самоопознаят като хора и да се развиват успешно. Децата често посягат към базисни изразни средства като удряне, хапане и бутане… Ако искаме реакциите при наличие на гневни импулси да са социално поносими, то ние трябва да ги тренираме“.

За авторите и ползата от интернет

Даниеле Граф е бакалавър по бизнес администрация, работи в управлението на берлинска фирма и в свободното си време поглъща всичко написано за отглеждането на деца. Самата тя има две. Даниеле Граф и Катя Зайде се запознават в интернет, сприятеляват се и започват да издават съвместен блог, който добива огромна популярност. Това ги насърчава да напишат книгата „Най-желаното дете ме докарва до лудост“, превърнала се светкавично в международен бестселър.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Истинската история зад „Наричаха я Грейс“ на Атууд

Малкович се завръща на сцената на Народния театър, поставя пиеса на Шоу