in

Крем супа от нахут

Нахутът е бобово растение, което е много богато на протеини. Нахутът е и с високо съдържание на витамин Е, благодарение на което укрепва имунитета и поддържа здравето на косата и кожата. Високото съдържание на цинк също укрепва имунната система. Нахутът съдържа също изофлавони, лецитин и фолиева киселина.

Има много разнообразни рецепти с нахут, вижте как да приготвите вкусна и полезна крем супа:

Необходими продукти: 

  • 3 консерви от 400 грама нахут или 1 1/2 ч. сух нахут
  • 3 с. л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 стрък мащерка
  • 1/2 ч. бяло вино
  • 4 ч. зеленчуков бульон
  • сол
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Ако използвате сух нахут, накиснете го в студена вода и оставете в хладилника за 1 нощ.

Запържете лука, чесъна и мащерката в зехтин. Гответе около 10-15 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете нахута и виното.

Оставете виното да се изпари, след което добавете бульона.

Оставете да ври, докато нахутът омекне. Ако използвате сух нахут ще са нужни около 1.5-2 часа, а ако използвате такъв от консерва, около 30 минути.

Пасирайте супата и посолете.

Поръсете с пресен магданоз преди сервиране.

Loading

  • Обичате ли нахут?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Facebook/The Royal Family/Paolo Roversi

10 любопитни факта за Кейт Мидълтън

„Олив Китридж“ – за малките експлозии, които държат човек на повърхността