in

„Кралски кореспондент“ – бляскавият свят на Сидни и Лондон от 60-те

Австралийската писателка и редактор на списанията Harper’s Bazaar и Portfolio Александра Джоел е автор на „Кралски кореспондент“ – колоритен разказ, в който са запечатани блясъкът и стилът, вълнението и романтиката на Австралия и Англия от 60-те години на миналия век. А една борбена героиня се осмелява да си проправи път в мъжкия свят на журналистиката.

Да пробиеш във вестникарския бизнес в Сидни през 60-те години не е никак лесно

Особено за млада репортерка. Но Блейз Хил далеч не е обикновена. Единствената жена в нюзрума на най-големия австралийски вестник „Кларион“, Блейз притежава невероятен усет за преследване на истории. Тя се е борила със зъби и нокти за мечтаната работа, а причината е нейната любима по-малка сестра Айви, чийто живот завинаги е променен от тежка болест.

Но светът на амбициозната журналистка неочаквано се срива, когато става свидетел на убийството на един от най-опасните гангстери в Австралия – смърт, която разтърсва подземния свят в Сидни. Един от малкото хора, които знаят какво наистина се е случило – и каква е ролята на Блейз в събитията – е красивият и загадъчен Адам Рул. Мъжът, помогнал в прикриването на убийството.

Когато получава заданието да замине за Великобритания и да отразява новините около кралското семейство, Блейз без колебание приема задачата, надявайки се така да остави страховитите спомени от Сидни зад гърба си.

Минало и настояще се преплитат в загадка

Сред блясъка, скандалите и интригите на главозамайващия Лондон кариерата на Блейз шеметно тръгва нагоре, а животът ѝ е много близо до перфектен. Докато не идва вечерта на тържеството на кралица Елизабет II в чест на предстоящия годеж на принцеса Маргарет. Сред внимателно отбраните гости, поканени да присъстват на събитието, Блейз вижда последния човек, когото е очаквала да види – стария ѝ познайник Адам Рул.

Минало и настояще се преплитат в загадка, която може да ѝ коства всичко, за което се е борила до момента. Осъзнала, че не може да избяга от тъмната си тайна, дори и на другия край на света, Блейз ще трябва да се изправи срещу призраците си. Но възможно ли е на хоризонта да я очаква нещо още по-опасно?

Изпълнена с романтика и мода, кралски скандали и шпионски игри, „Кралски кореспондент“ е калейдоскопична и вдъхновяваща история за смелостта, която ни припомня, че за да оставим своя собствен отпечатък в света, трябва на първо място истински да вярваме в себе си.

Шеметният роман на Александра Джоел открехва вратата към една отминала епоха на бързи промени, когато модата, музиката, обществото и дори кралското семейство стремглаво се носят по вълните на промяната.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

вени

3 ефективни начина за лечение на разширени вени

шеф

10 интелигентни начина да накарате шефа да ви се довери