in

Как 75-годишна инфлуенсърка влезе в топ формата на живота си

Снимки: trainwithjoan/instagram

Поддържането на добра форма няма възрастово ограничение и 75-годишната инфлуенсърка Джоан Макдоналд е живо доказателство.

През 2016 г. Макдоналд започва да приема хапчета за високо кръвно налягане. „Наистина само пъхтех и се задъхвах нагоре и надолу по стълбите“, споделя тя пред MSNBC, добавяйки, че тогава е била на 70 години и 198 паунда разходи за хапчета.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Дъщеря ѝ Мишел работи като фитнес инструктор и решава да помогне на майка си. „Мишел ме предизвика, а аз не съм от хората, които се отказват от предизвикателства“, казва тя. Няколко седмици по-късно Джоан се присъединява към една от фитнес групите на дъщеря си и от този момент нататък нейният живот се променя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Мишел прави всичко възможно да създаде навик на майка си да пие поне литър вода на ден, да спи осем часа и да практикува тренировки с тежести, за да поддържа костите си плътни и здрави. Към днешна дата Джоан ходи 5 пъти в седмицата на тренировки, като прави два дни кардио и три дни силови тренировки + кардио.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Тя промени начина си на живот, благодарение на своята дъщеря, а днес дори вече не приема хапчета за кръвно. На почти 76 години Джоан Макдоналд е с 27 киограма по-лека, отколкото е била като тийнейджър и казва за себе си, че никога в живота си не е била в по-добра форма.

Прочетете още:

Съвършенство на 74: историята на Каролин Харц

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Млечния път

12 любопитни факта за Млечния път

Човешко тяло

7 недостатъка на човешкото тяло