in

Как се гради наново разрушеният рай в Пърл Харбър

Пърл Харбър

Бестселърът „Момичетата от Пърл Харбър“, затвърдил славата на новозеландката Сорая М. Лейн като най-продаваната авторка на исторически романи за Втората световна война, вече е и в българските книжарници. След като стана световна сензация през 2019 г. спиращата дъха история за житейските изпитания и пътя към любовта на четири млади жени вече е налична и у нас (издателство „Кръг“).

Разказът пренася читателите в края на 1941 г. Тогава голямата мечта на младата и красива Ейприл е напът да се сбъдне. Тя става медицинска сестра на Хаваите, следвана неотлъчно от сестра си Грейс и приятелката им от детството Попи. Fслепително слънце, вълни, които неусетно притихват в прегръдката на залива, флиртове и смях с войниците от военноморската база Пърл Харбър… Момичетата сякаш са в рая, а много скоро към триото им се присъединява и самоуверената Ева.

Но на другия край на света се води война, която не оставя никого безучастен. Рано сутринта на 7 декември 1941-ва адът се стоварва над райското кътче с рев на японски самолети. Смъртоносното нападение взема стотици жертви и оставя само пепел и скръб. Загива и едно от момичетата в сестринската четворка, а останалите, оцелели на косъм, трябва да подредят наново опустошените си съдби. Вълнуващ и драматичен, романът ни изправя пред немислимите изпитания, сполетели хиляди в реалния живот през Втората световна война.

Авторката Сорая М. Лейн редовно оглавява читателските класации на Amazon и Kindle. Историческите й романи за войната са продадени в над 1 милион екземпляра по целия свят. Книгите от поредицата й „Изгубените дъщери“ са преведени на 21 езика и са сред най-продаваните заглавия в Германия, Нидерландия и Норвегия. Преди да се отдаде на литературата Сорая М. Лейн завършва право. То обаче не й е достатъчно и тя го изоставя, за да се върне към детската си мечта – писането. Освен на книгите авторката е посветена и на семейството си – със съпруга си и двамата им синове живеят в малка ферма в Нова Зеландия, където прозорецът на кабинета й гледа към полето, пълно с коне.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.7k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Семейство на творци: Добри Станчов и Стефка Станчева

Свръхсимулацията – бичът на новото време