in

ЕхаЕха

Как започва денят на успешните хора?

бизнесмен, мъж, работа, кафе,

Всички искаме да бъдем успешни и възможно най-добрите и мотивирани версии на себе си. За да се случи това, трябва да имаме цели, които да преследваме и да си създадем навици, които ще ни помагат по пътя към осъществяването им. Продуктивният ден започва от сутринта. Важно е да си изградите рутина, каквато имат повечето успешни хора. Вижте как протичат първите часове от деня за тях:

1. Те държат на качествения сън

събуждане, сутрин, ставане

Първото и основно нещо е да имате пълноценен сън. Главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг признава в интервю за USA Today, че винаги изключва телефона си, за да не я безпокоят през нощта и да се наспи добре. Добрият сън ще ви помогне да започнете утрешният ден с ентусиазъм и желание за работа.

2. Успешните хора стават рано

ставане, събуждане, аларма

Почти без изключение, успешните хора започват деня си рано. Опра Уинфри например, разказа пред Parade, че пристига в офиса в 6:30 сутринта. Ранното ставане е особено полезно за хората, които имат малки деца или работят от вкъщи, тъй като могат да свършат редица други задачи преди започването на работния ден.

3. Те избягват да посягат веднага към кафето

кафе

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Twitter и Square, разкри в Product Hunt, че сутрешната му рутина включва ставане в 5:00 часа сутринта. Той прави упражнения и медитация, преди да се отправи към любимото си кафене за закуска. Може да изглежда изкушаващо да посегнете към тази ободряваща чаша кафе в момента, в който станете от леглото, но успешните хора знаят, че кофеинът не е най-доброто решение за старт на деня.

4. Медитират редовно

медитация

Важно е да се грижите за психичното си здраве, когато започвате деня. С медитацията използвате мозъка си до най-високия му капацитет. В статия на LinkedIn Pulse Джеф Уайнър, изпълнителен председател на LinkedIn, описва как използването на приложение за медитация му е помогнало да установи ежедневна рутина за медитация. Той смята, че това носи големи ползи за психическото му благополучие.

5. Закусват здравословно

закуска

Ричард Брансън, основател на Virgin Group, е добре известен с това, че обръща внимание на хранителните си навици. За American Express OPEN Forum той разказа, че обикновено закусва плодова салата и мюсли. Закуската е изключително важна, за да се заредите с енергия за целия ден. Пълнозърнестите храни, плодовете и въглехидратите с бавно освобождаване, като овесените ядки, са добри варианти.

6. Правят упражнения

упражнения

Всички знаем колко важни са упражненията за нашето физическо и психическо благополучие. Няколко минути раздвижване са чудесен начин да започнете деня си. Ранните упражнения имат редица ползи за мозъка ви. Сутрешните упражнения подобряват скоростта на метаболизма през целия ден и зареждат с още тялото с енергия.

7. Те се обличат семпло

Премахването на стреса относно избора на дрехи със сигурност ще направи деня ви по-щастлив и пълноценен. Марк Зукърбърг, основателят на Facebook, е известен със своя изчистен стил на обличане, включващ дънки и суитчър. Но това не е случайно. Зукърбърг обясни пред Independent, че предпочита да пести умствената си енергия за важни решения и е опростил сутрешната си рутина, като винаги носи едно и също облекло. Костюмите на Барак Обама и емблематичните черни дънки и пуловер с висока яка на Стив Джобс са подобни примери.

8. Успешните хора определят приоритетите си за деня

приоритети

Успешните хора не губят време сутрин. Времето за тях е ценно, така че организирането е основен приоритет за хора като Ариана Хъфингтън, основател на Huffington Post и Thrive Global. Хъфингтън обича да използва ранните си сутрини, за да определи приоритетите си за деня. Тя каза пред My Morning Routine, че се събужда рано, прави упражнения и определя приоритетите си за деня. Това ѝ позволява да се справя с нещата своевременно и подредено.

9. Те намират собствения си ритъм

работа

Мненията за най-добрия начин да започнете с работните задачи се различават. Гретхен Рубин, основател на The Happiness Project, започва работния си ден с рутинни задачи като проверка на имейли или социални медии. В интервю за Today.com тя казва, че за нея е по-лесно първо да върши нискокачествени задачи. Това я подготвя да се справя с по-трудни задачи след това. Разберете какво работи най-добре за вас и можете да впрегнете продуктивността си по-ефективно. Вижте кой подход ви допада повече.

10. Справят се с много задачи наведнъж

мъж, работа, офис

Според New York Times Бил Гейтс, основателят на Microsoft, съчетава бягането на пътека с гледането на DVD. Този самопризнат пристрастен към четенето успешен бизнесмен намира гениален начин да се сдобива с повече информация, като същевременно тренира. Да се възползвате максимално от времето си за упражнения, като слушате подкасти или аудио книги, е чудесен начин да увеличите знанията си.

Прочетете още:

Как успешните хора оптимизират времето си

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

алергия, хрема

Как да контролирате есенните алергии

грим, сенки за очи

8 трика в грима, с които ще изглеждате по-млади