in

ЛюбовЛюбов

Как да увеличите последователите си в Инстаграм

За отрицателно време Instagram се превърна от социална мрежа за развлечение, в изключително атрактивна платформа за бизнеса. Редица брандове използват Instagram, за да рекламират продуктите си чрез инфлуенсъри и най-различни влиятелни личности в социалните мрежи. Instagram е изключително лесен и удобен инструмент за комуникация и ако искате да увеличите последвателите си, независимо дали е с бизнес или лична цел, може да хвърлите по едно око на нашите съвети.

 

1. Направете профила си публичен

За да предизвикате повече интерес към профила ви, трябва да попълните правилно полето за информация и да направите профила си публичен. За целта влезте в Settings и изключете опцията Private Account. За да бъде по-атрактивен профилът ви, може да споделите с какво се занимавате, какви са вашите интереси и хобита. Това ще покаже на последователите ви и на нови такива какъв тип съдържание ще споделяте.

 

2. Подбирайте внимателно съдържанието

Опитайте се да публикувате смислени и интересни неща. Обърнете внимание кои от постовете ви са най-харесвани и коментирани. Това ще ви помага да подбирате съдържанието, което допада на последователите ви, но не забравяйте, че то трябва да бъде разнообразно. Избягвайте размазани и осветени снимки. Голям хит в интернет са снимките на животни. Споделянето на чуждо съдържание също се приема добре от последвателите.

 

3. Бъдете активни

За да увеличите аудиторията си, трябва да пускате постове по-често. Колкото по-активни сте, толкова повече алгоритъмът на Инстаграм ще ви предпочита. Може да засечете времето, в което публикациите ви получават най-много харесвания и коментари. За тази цел може да използвате и приложението When To Post (за iPhone). То дава информация за трите най-подходящи часови диапазонa в деня, в които последвателите са най-ангажирани към съдържанието, което публикувате. Хубаво е да публикувате поне 5 пъти в седмицата.

 

4. Споделяйте Story-та и видеа

Instagram Story е изключително полезен инструмент, който задължително трябва да използвате. Когато публикувате нещо, може да го качите на Story и да сложите надпис “New post”, стикери, филтри или каквото пожелаете. Това допълнително ще ангажира последователите ви към новия пост. Приложенията StoriesEdit, Canva и StoryArt предлагат готови шаблони и ще ви помогнат да направите сторитата още по-атрактивни. За да ангажирате още повече аудиторията, може да добавите въпрос към поста, да тагнете бранд, или други хора. Видеото задържа интереса на последователите, тъй като това е един от най-лесните начини за приемане на информация.

 

5. Задавайте въпроси

Ефктивен метод да накарате аудиторията ви да бъде активна, е да зададете въпрос към последователите си. Може да пуснете интересна снимка и да попитате нещо свързано с нея. Ще се изненадате от желанието на потребителите да дават мнения по всякакви въпроси.Голям интерес предизвикват и постове, които са свързани с емоция – изненада, радост, тъга, любопитство.

 

6. Използвайте хаштагове

Хаштаговете в Инстаграм ви позволяват да достигнете до повече потребители и те да откриват по-лесно съдържанието ви. Опитайте се да не използвайте прекалено общи или най-популярните хаштагове, които се слагат на милиони снимки, защото вашето съдържание ще изчезне от explore page-а на конкретния хаштаг за секунди, тъй като хиляди други потребители публикуват под същия хаштаг в този момент. Слагайте различни хаштагове според темата на конкретната публикация, за да не реши Инстаграм, че спамите. Може да добавяте хаштаговете и в коментар под снимката.

 

7. Отговаряйте на коментарите

Много е важно да отговаряте на коментарите под постовете. Ако получите коментар под пост, маркирайте го със сърчице и отговорете така, че да предизвикате дискусия. Може да зададете въпрос, да тагнете хора или брандове, свързани с поста ви. Алгоритъмът на Инстаграм ще оцени поста ви като интересен, ако през първия час има по-голяма активност и той ще се показва на повече хора. Хубаво е да отговаряте с повече думи, вместо с емоджита. Това ще допринесе за популяризиране на публикацията ви.

 

8. Тагвайте други хора

Когато споделяте нещо, хубаво е да тагвате хора или брандове, свързани с поста. Ако сте ходили на събитие, маркирайте организаторите или изпълнителите. Така вероятността те да го споделят и да достигне до повече нови потребители е много голяма. Опитайте се да не тагвате едни и същи потребители и го правете само когато те са свързани с изображението. Добавянето на местоположение към снимката също е препоръчително.

 

9. Направете игра

Пускането на giveaway или игра в профила е един от най-лесните начини за трупане на коментари и харесвания. Може да качите някаква снимка и да предложите последователи ви да дадат предложение за подходящо заглавие. Инструментът Social Media Examiner ще ви помогне за идеи за различни типове инстаграм игри, които можете да проведете.

Loading

  • Коя е любимата ви социална мрежа?

    Woman using smartphone for social media
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
    • LinkedIn
    • Twitter

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кои плодове съдържат най-малко захар

Не подценявайте срока на годност на козметиката