in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко СмяхСмях

Как да направим малките очи да изглеждат по-големи с грим

грим

Гримът има силата да накара очите ви да изглеждат по-изразителни и по-големи. Всяка форма на очите е страхотна по свой начин, независимо дали е кръгла, бадемова, обърната нагоре или обърната надолу. По-големите очи ви правят по-привлекателни, но за съжаление не всеки има големи очи. С определени техники за грим обаче може да постигнете този ефект.

Как да направим малките очи да изглеждат по-големи?

1. Обърнете внимание на веждите си

Веждите правят всичко различно. Посещавайте салона на чести интервали и поддържайте веждите си в добра форма. Следвайте естествената форма на очите си. Дръзките, плътни и красиви вежди привличат вниманието към очите. Трябва да увеличите максимално разстоянието между веждите, така че да създаде илюзия за по-големи очи.

Професионален съвет: За да получите тези плътни и изразителни вежди, минете ги с прозрачна спирала за вежди.

2. Кажете сбогом на подпухналостта

Ключът към прекрасните очи е да ги глезите правилно всеки ден. Подутата кожа около очите може да ги направи да изглеждат малки. Ето как можете да намалите подпухналостта около очите:

  • Наспивайте се
  • Мийте често лицето си със студена вода
  • Поставете използваните студени пакетчета чай върху очите, тъй като танините в чая стягат кожата
  • Намалете приема на сол
  • Упражнения

3. Кажете НЕ на тъмните кръгове под очите

Използването на коректор за прикриване на тъмните кръгове няма да накара очите ви да изглеждат по-големи, но поне тъмните кръгове няма да привличат вниманието към тях, когато някой ви гледа. Така че тази стъпка е наистина важна. Коригирайте своите петна и тъмни кръгове с озаряващ коректор. Използвайте нюанс, малко по-светъл от фон дьо тена ви.

4. Светли неутрални сенки за очи

Използвайте неутрални и светли сенки за очи. Следвайте правилото за контуриране. Светли цветове нанесете на зоните, които искате да отразява светлината, и по-тъмни нюанси за зоните, които искате да не се виждат. Използването на светли цветове в центъра на клепачите кара очите да изглеждат по-големи.

5. Подчертайте горния и долния клепач

Ако нанесете черен молив на горния клепач, ще накарате миглите ви да изглеждат по-плътни. Този трик помага за отваряне на очите. Долния клепач подчертайте само от външната страна, като нанасяте молива за очи възможно най-близо до миглите, тъй като тъмният цвят кара очите да изглеждат по-малки и затворени.

6. Използвайте спирала за обем

Добрата спирала може да направи очите ви да изглеждат по-големи и по-плътни за нула време. За да направите очите си по-големи и изразителни, трябва да придадете повече обем на миглите. Нанесете три до четири слоя върху външните ъгли на окото, за да създадете очи във формата на сърна. За по-добър ефект може да използвате и изививачка за мигли.

7. Контурирайте гънката

Контурирането на гънката помага за създаването на илюзията за по-дълбоко разположени очи, което от своя страна ги кара да изглеждат по-големи. Използвайте матов кафяв нюанс от външния ъгъл до гънката и прелейте добре. Когато търсите интензивен грим, можете да направите контур малко над действителната си гънка.

8. Светли сенки във вътрешния ъгъл

Нанесете хайлайтър или блестящи светли сенки за очи във вътрешния ъгъл. Това ви помага да изглеждате свежи по естествен начин.

Още няколко съвета:

  • Опитайте се да избягвате тъмни цветове като черно и сиво.
  • Можете да използвате меки кафяви тонове за гънките.
  • Не претоварвайте с очната линия. Тя кара очите да изглеждат по-малки.

Прочетете още:

Как да се гримирате като професионалист

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Истината за символите, тайните ритуали и историята на масоните

Киномания вече и онлайн, вижте по-интересните заглавия