in

Как да използвате езика на тялото по време на работа

презентацив

Правилното използване на езика на тялото може да бъде много полезно на работа. Вижте няколко трика, с които можете да бъдете забелязани от колегите си или да привлечете и задържите вниманието, когато презентирате или говорите пред колегите си:

Говорете на нисък тон

Говоренето на нисък тон вдъхва увереност на хората около вас, показва проучване на университета „Макмастър“ в Канада. Не е нужно да преправяте гласа си, а просто го отпуснете като презентирате или говорите по телефона. Когато се притеснявате, гласните струни може да се свият и това да накара гласа ви да звучи по-високо и различно от обикновено.

Гледайте колегите си в очите

Хората често осъществяват зрителен контакт едва в 30% от времето, когато говровят пред хора или групи. За да създадете емоционална връзка, трябва поне да удвоите това време. Когато говорите пред хора, опитайте да задържите погледа на някого поне от 3 до 5 секунди.

Дръжте брадичката си в нормална позиция

Когато признавате грешка в работата си, внимавайте за брадичката, съветват експерти по езика на тялото. Ако я държите твърде високо, изглеждате сякаш сте възмутени. Ако е много ниско – ще изглеждате слаби. Най-добре е брадичката ви да бъде в средата, за да излъчвате увереност и компромис.

Осъществете физически контакт ако е възможно

Физическият контакт може да създаде за по-малко от 1/40 от секундата човешка връзка. Ако докоснете някого леко и непринудено по ръката, това ще поривлче моментално вниманието му и ще увеличи чувството на доверие между вас, както и ще понижи кортизола, който е отговорен за стреса.

Усмихвайте се

Да се усмихвате и да бъдете позитивна личност прави много добро впечатление и всички колеги искат да общуват с вас. Особено важно е да се усмихвате по време на интервю за работа. Изследвания от университета в Дюк показват, че участниците запомнят по-лесно имената на хора, които се усмихват, отколкото на хора с неутрално изражение.

  • Притеснявате ли се, когато говорите пред други хора?

    Young woman at presentation in boardroom
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Самолет

Защо самолетите не се зареждат догоре с гориво?

Тадж Махал

Тадж Махал – дворецът, направен в името на любовта