in

Какво трябва да знаем за акрилните нокти

нокти

Акрилните нокти са подходящи за жени, които нямат почти никакви нокти или те са в много лошо състояние. Те наподобяват естествените нокти, но преди да решите да си сложите акрил, е хубаво да се запознаете с плюсовете и минусите на тази процедура.

Плюсове

Акрилните нокти стоят стилно, но е много важно да бъдат направени от професионалист.

Както вече спомахме, те са подходящи за жени с чупливи и слаби нокти. Основното им предимство пред останалите видове е, че ако един от тях се счупи, той може да бъде коригиран лесно в домашни условия с помощта на правилните инструменти.

Друго предимство е, че акрилните нокти издържат по-дълго от гел лака и се чупят по-трудно. Ако имате лошия навик да ядете ноктите си, с акрилните ще ви бъде наистина трудно.

Минуси

Акрилните нокти могат да увредят естествения ви нокът и израстат по-трудно с акрил върху тях. А увредените нокти са благоприятна среда за размножаване на гъбички и бактерии.

За да изглеждат като истински нокти, акрилът трябва да бъде нанесен от човек, който наистина владее добре тази техника. В противен случай крайният резултат може да не ви хареса.

Поставянето на акрилни нокти е свързано с използването на силни химикали и образуването на изпарения. Някои жени може да са алергични към тези вещества.

Акрилните нокти трябва да се поддържат всеки месец.

Как се нанася акрилът върху ноктите?

Стъпка 1: Подготовка на ноктите

Ноктите трябва да бъдат добре почистени, а кожичките да се отстранят или избутат.

Стъпка 2: Подрязване на ноктите

Следващата стъпка е скъсяване на ноктите, като трябва да се оставят няколко милиметра, за да може удължението да се закрепи добре.

Стъпка 3: Полиране на ноктите

След това ноктите трябва да се полират малко и повърхността им да стане леко грапава. Това улеснява залепването на акрила.

Стъпка 4: Грунд за нокти

Грунд за нокти се използва за премахване на останалата влага и масло от ноктите. Преди това се почистват с памучен тампон, напоен с ацетон и се нанася грунд.

Стъпка 5: Приложение

Нанася се лепило на върховете на ноктите, което не трябва да докосва кожата ви. Акрилната течност се излива в акрилна чиния, а част от праха в друга чиния. Това трябва да се прави на проветриво място, тъй като изпаренията от акрила са доста силни.

нокти

Четката се потапя изцяло в течността, като е важно в нея да няма мехурчета. След това се минава през праха, за да се получи сместа, която трябва да се нанесе върху нокътя.

Без да докосва кожичките, сместа се нанася върху ноктите и се изглажда до получаване на гладка повърхност. След това се оставя да изсъхне около 10 минути, а после ноктите се оформят с пила. Ноктите вече са готови за лакиране.

Акрилните нокти са изключително красиви, когато са направени от добър маникюрист. Важно е да ги поддържате чисти. За да почистите твърдите замърсявания, може да използвате четка с мек косъм под и около ноктите.

Когато миете ръцете си, ги изсушавайте хубаво след това. Ако ги оставите мокри, има шанс акрилните слоеве да се повдигнат и да се образуват гъбички. Когато миете чинии, може да използвате гумени ръкавици.

Хидратирайте ноктите редовно, тъй като сухите нокти се чупят по-лесно. Рапичното масло е подходящо, за да ги поддържате овлажнени.

Loading

  • Бихте ли си направили акрилни нокти?

    Manicured woman's nails with red nail polish.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Уил Смит

Уил Смит – победител в живота, въпреки трудното детство

Туареги

Туарегите – сините хора на пустинята