in

Какво знаем за новите сезони на „The Crown“

В началото на август започнаха снимките на шести последен сезон на хитовия сериал на Netflix „The Crown“, базиран на живота на британското кралско семейство.

Двата предстоящи сезона ще покрият бурната епоха на 90-те, когато три от децата на кралицата се развеждат. Поредицата ще описва раздялата на принц Чарлз и покойната Даяна през 1992 г. и последвалия им развод през 1996 г., както и развода на принцеса Ан и капитан Марк Филипс през 1992 г., и на принц Андрю и Сара, херцогинята на Йорк, през 1996г.

Сезон 5

Елизабет Дебики ще поеме ролята на принцеса Даяна от Ема Корин, която изигра кралската особа срещу Джош О’Конър, който се появи като принц Чарлз в сезон 4. Доминик Уест ще последва стъпките на О’Конър, за да изиграе съпруга на покойната кралска особа в последните сезони.

Междувременно Имелда Стаунтън ще бъде третата актриса, която ще поеме ролята на кралицата за петото и шестото издание на поредицата, замествайки Оливия Колман, докато номинираната за Оскар звезда Лесли Манвил ще играе принцеса Маргарет, поемайки поста от Хелена Бонам Картър .

В същия стил като предишните сезони, Сезон 5 ще продължи от края на Сезон 4, който завърши с оттеглянето на Маргарет Тачър от премиерския пост през 1990 г.

Премиерата на пети сезон ще бъде през ноември 2022 г.

Сезон 6

Продуцентите са категорични, че шестият сезон няма да включва сюжетната линия до наши дни, обхващайки събития като брака на принц Хари и Меган Маркъл, херцогът и херцогинята на Съсекс, както и „Мегзит“.

Очаква се сезон 6 да обхване първата среща на Уилям и Кейт като студенти през 2001 г., когато и двамата учат в университета Сейнт Андрюс.

Преди броени дни бяха обявени актьорите, които ще влязат в ролите на принц Уилям и Кейт Мидълтън в сезон 6. Общо трима актьори ще се превъплътят в ролите, като един ще играе в тийнейджърска възраст, а другите двама в по-късните години.

Руфъс Кампа ще поеме ролята на по-младия Уилям, докато Ед Маквей ще изиграе малко по-възрастния Уилям. Кампа ще се появи в епизоди, описващи скръбта на семейството след смъртта на принцеса Даяна, която почина през август 1997 г. Ролите на Маквей до голяма степен ще се съсредоточат около ухажването на Кейт.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от actu_cine&serie (@actu_cineserie)

Мег Белами ще играе младата Кейт на възрастта, когато тя и Уилям се срещат за първи път в университета Сейнт Андрюс, където учат история на изкуството.

Това е първа телевизионна роля и за тримата актьори. Принц Хари все още не е избран за шести сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Netflixologue (@netflixologue)

Снимките на шести сезон ще започнат по-късно тази година с Елизабет Дебики като принцеса Даяна, Доминик Уест като принц Чарлз и Имелда Стаунтън като кралица Елизабет.

 

Прочетете още:

„Короната“ – отвъд стените на Бъкингам и Даунинг Стрийт 10

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 неща, които никога няма да излязат от мода

Отмъщението и изкуплението на един баща в „Черна светлина“