in

Историята на корейската поп сензация BTS: разкази зад кулисите

Книга с историята на корейската поп сензация BTS излиза на книжния пазар у нас и в чужбина, като световната премиера съвпада с българската – на 9 юли. След като правят първите си стъпки на сцената на 13 юни 2013 г., през юни 2023 г. BTS отбелязват 10-ата годишнина от дебюта си. Издигнали се до върха като емблематични световни изпълнители, те поглеждат назад към пътя си дотук с първа официална книга – „Beyond the Story: Десет години от историята на BTS“.

В нея музикантите споделят лични истории зад кулисите на своето пътешествие. Базирана е на интервюта, дадени пред Мьонг Сок Канг, който задълбочено отразява К-поп музиката и корейската популярна култура в различни медии.

Като добавка книгата започва с портретни фотографии, които показват BTS като личности и изпълнители, а по страниците има още снимки от концерти, траклисти на всички предишни албуми и над 330 QR кода. Като дигитални изпълнители BTS комуникират със света през интернет и тази книга позволява на читателите незабавен достъп до техни трейлъри, музикални видеа и още много онлайн съдържание за по-наситено изживяване и разбиране на ключови моменти в историята на BTS.

Корейската банда е определяна като световен феномен в поп музиката и машина за пари, вкарала към момента повече от 5 млрд. долара в икономиката на Южна Корея. Седемте момчета се радват на милиони фенове по цял свят и са приемани като иноватори, тъй като създават нов стил в музиката, наречен K-поп. BTS, или Bangtan Boys, успяват да оглавят най-престижната американска класация преди няколко години с песен, в която има едва няколко изречения на английски език.

Групата започва да се оформя през 2010, но дебютира три години по-късно. Членовете на бандата са Джин (31 години), Суга (30), Джей-Хоуп (29), RM (29), Джимин (28), V (27) и Джунг Коок (26). Изгряват с помощта на местната музикална компания Big Hit Entertainment, макар сами да пишат и продуцират. Песните им са свързани със социални проблеми като психичното здраве, проблеми в училище, личните загуби и пътя към любовта.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мистериозната Елена Феранте

Това, което ядем, влияе на 30 трилиона клетки и 30 трилиона бактерии в нас