in

Здрав дух в здраво тяло: 5 минути упражнения на ден за идеална фигура

Спорт

Кеничи Сакума – успешен треньор на международни супермодели и знаменитости,  разработва метода Sakuma Full Body, чрез който клиентите му се сдобиват със стройна фигура само с 4-5 минути упражнения на ден.

„Преди година, след като беше само за две седмици на режима за идеална фигура, моя клиентка модел се освободи от тлъстините в долната част на корема си и в ръцете между лактите и раменете, нещо, което преди това не й се бе удавало да постигне. В резултат на това тя спечели голямата награда от топ конкурсите за красота и подхвана кариера като модел на прочути марки. При друг случай баскетболистка дойде при мен за съвет как да стане модел. Тялото й бе оформено от спорта и беше съвършено различно от тяло на модел. Въпреки това тя свали 10 килограма и осъществи своята мечта“, споделя опита си треньорът.

Това не е режим, ориентиран единствено към модели и спортисти. Годишно треньорът помага на над 4000 жени. Общо повече от 30 000 дами са постигнали идеалното за тях тяло за извънредно кратко време.

„Благодарение на опита си мога мигновено да сканирам тялото на всеки клиент и да преценя какво трябва да направи, за да постигне силно подобрено тяло. Сега съм оформител на тела за модели, знаменитости и представителки на Япония в три топ конкурса за красота: мис Свят, мис Интернешънъл и мис Вселена. Вие също можете да имате тяло с идеално балансирани пропорции като тях, като просто правите упражнения по пет минути дневно“, разказва още Кеничи Сакума.

Той съветва преди да поставите целите си за сваляне на килограми, да обмислите още нещо: какво искате да правите, като отслабнете? Какви промени в ежедневието си желаете да внесете? Да си зададете тези въпроси е от критично значение за успеха на режима ви. Ако единствената ви цел е „Искам да сваля 3 килограма“, след като я постигнете, ще се отпуснете и ще се върнете към предишния си начин на хранене. Накрая може да се озовете с повече килограми от тези, с които сте започнали.

Според треньора отслабването и тонизирането на упоритите зони е възможно, ако се активират области от тялото, които по принцип са забравени. Само 4 минути упражнения на ден гарантират засилване метаболизма и загуба на локализирани мазнини. Не забравяйте, че е важно да следвате нискокалорична диета, за да направите загубата на тегло ефективно. Тъй като, въпреки че упражненията са един от основните фактори, когато става въпрос за загуба на мазнини, храната е основен актив.

Ето какво още споделя Кеничи Сакума в книгата си „Методът „Сакума“ в 5 минути на ден“:

„Когато правите упражнения за отслабване, най-важното, което трябва да се помни, е, че всъщност „повече не означава непременно по-добре“. Преди три години тренирах жена, която мразеше физически упражнения. Но макар да ги правеше само два пъти седмично за по-малко от десет минути, можа да свали с режима 20 килограма в рамките на половин година. Това може да звучи изненадващо, но за мен е естествен резултат. Ако фитнес програмата е изтощителна, повечето хора скоро се отказват. Нещо повече, изпълняването на погрешни физически упражнения може да доведе до намаляване на мускулната маса.

Критичната задача във всяка успешна диета е да коригирате „навиците на тялото“. Когато създадох Режима за идеална фигура, използвах наученото по време на работа с агенции за модели, при което помогнах на много момичета и сведох важните пунктове до най-основното. В резултат на това прокарах най-бързия път до извайването на стройно и красиво тяло.

Няма абсолютно нищо трудно в този режим.

Като изпълнявате сесия от пет едноминутни упражнения, тялото ви трескаво ще започне да изгаря мазнини, дори да не промените друго в начина си на живот, и ще станете по-стройни, като започнете с корекция на упоритите заоблености.

С напредване на времето ще се сбогувате с онези неподатливи тлъстинки, които лесно могат да създадат комплекс на всеки. Не само това – ставите ви ще станат по-гъвкави и излишните мазнини ще изчезнат, вследствие на което ще станете по-слаби и стройни“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Париж

Густав Айфел – суров, груб, педантичен, но гениален

Куба

Куба – на миналия и на новия век