in

Живко Петров: Егото е враг номер 1 на музиката

Пътят на истинския артист е изтъкан от търпение и пълна отдаденост. Егото е враг номер 1 на музиката. В това вярва Живко Петров, един от най-големите български джаз музиканти. Творческият му почерк се отличава с финес, елегантност, лекота и изисканост.

Свързваме името на Живко Петров с множество инструментални състави – Jazz Breakers, Jazz Surprise с Ангел Заберски, JP3 с Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов. Носител е на много награди, сред които „Кристална лира“ на СБМТД (2005), Джаз музикант на годината, Награда „Икар“ на САБ (2016), Награда „Аполон Токсофорос“ на Фондация Аполония (2020).

На 18 април в SOFIA LIVE CLUB всеки, който иска, ще може да се наслади на ефирната музика от албумите AFTER4 и TEN, обединени в книгата с ноти „20 прелюдии за пиано“, дело на маестрото. Разбира се, всеки ще има възможност да вземе и автограф от Живко Петров. Книгата съдържа пиеси, написани с обич и поклон пред мощта на изкуството. Тя е своеобразна изповед, съчетание на текст, музика и образ, с приложена флашпамет с композициите от двата албума като подарък за почитателите на известния български пианист, композитор и аранжор. При интерес билети за събитието могат да се намерят – ТУК.

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Език на тялото

Тялото и душата са свързани: как това ни помага да четем мисли?

Добрите примери: Тони Ринаудо – спасителят на Африка