in

Електрическите ролки за коса се завърнаха

Жена ролки коса

Ако можем да обобщим тенденциите при прическите за 2022 година, на мода ще бъде обемната коса. През последните няколко години тенденциите се въртяха около гладки и блестящи коси без никакъв обем.

Тази година обаче обемните прически се завръщат, а постигането им е възможно по няколко начина- чрез топиране на косата, с помощта на преса/маша и използвайки добре познатите ни от началото на века електрически ролки за коса.

Електрически ролки за коса

Има най-различни видове ролки- с велкро, с меко покритие, дунапренени, пластмасови и много други. Повечето са на един и същ принцип- косата трябва да бъде леко влажна или да се нанесе предварително някакъв стилизиращ продукт (гел, пяна), слагат се ролките, чака се няколко часа и готово- косата ви е накъдрена.

При електрическите ролки за коса нещата стоят по малко по-различен начин. Тяхното предназначение е по-скоро да се създаде обем на косата, а къдриците са много по-небрежни от тези, които сме свикнали да виждаме, когато свалим обикновените ролки. Също така косата трябва да бъде суха, а резултатът се вижда след значително по-кратко време.

Електрическите ролки за коса не са нещо ново, всъщност те съществуват отдавна, но бяха забравени. Благодарение на TikTok, тези ролки отново станаха популярни.

@acquiredstyle I’ll give you guys all the tips and tricks you need 💆🏼‍♀️ #hairstyles #hairhacks #salonblowoutathome ♬ original sound – ACQUIRED STYLE

Те се използват лесно, придават обем на косата от корените, могат да се справят дори с дълги и тежки коси, а резултатът понякога може да издръжи и до следващото измиване на косата.

За да постигнете желания ефект обаче трябва да знаете как да използвате електрическите ролки правилно.

Подготовка на косата

За разлика от обикновените ролки, преди да използвате електрически ролки за коса, тя трябва да бъде напълно суха. Ако има дори малко влага в косата, това ще причини буквално изгаряне на косъма, което не искате да се случва.

Косата трябва да бъде измита и много добре подсушена. Въпреки че използването на електрически ролки за коса е много по-щадящо от използването на преса например, добре е да нанесете продукт с термозащита.

За да постигнете най-добри резултати, косата трябва да бъде и много добре сресана. Ако е необходимо, нанесете спрей за лесно разресване или балсам без отмиване преди да започнете разресването на косата. Важно е да няма никакви възелчета и заплитания. Използвайте четка със ситни зъбчета и разресвайте отдолу нагоре.

Разресване коса

Разделяне на кичурите

Преди да започнете да поставяте ролките, разделете косата на кичури с желаната дебелина. Колкото по-малки са кичурите, толкова по-ситни ще бъдат къдриците и обратното. Прическата ще изглежда по-естествена и небрежна, ако разделите косата на по-големи кичури. Най-лесно ще ви бъде ако първо разделите косата на две и работите само с едната половина, а след това с другата.

Посока на навиване

Ключът за постигане на голям обем при използването на електрически ролки за коса е посоката на навиване на косата. Когато навиете косата в една посока, а след това я прехвърлите в другата посока ще се получи обем. Когато поставите ролките, ъгълът, под който държите косата си, когато я навивате надолу към скалпа, ще определи колко обем ще получите, след като махнете ролката.

Слагане на ролки за коса

Подреждане на ролките

Ако искате по-небрежно изглеждаща прическа, можете да поставите ролки с различни големини. Можете например да сложите по-големи ролки около лицето си и по-малки за по-дългите кичури. Помнете, колкото по-малка е ролката, толкова по-стегната ще бъде къдрицата.

За още по-небрежен вид, можете да навивате косата в различни посоки. Така къдриците няма да бъдат подредени, а всяка ще бъде на различна страна.

Продължителност

За да получите желания ефект, оставете ролките за около 15-20 минути на главата си. През това време можете да се обличате, да се гримирате и каквото друго правите, преди да излезете от вкъщи.

Когато мине достатъчно време, махнете ролките, напръскайте косата с малко лак и сте готови.

Loading

  • Как предпочитате да къдрите косата си?

    • Ролки
      С ролки
    • Маша
      С преса

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Актьори Оскар

13 актьори, които не са печелили Оскар, но заслужават

Боровинков кекс

Вкусен кекс с боровинки