in

Езикът на тялото – тайната за успех

Език на тялото

Езикът на тялото е много важна част от комуникацията. Чрез езика на тялото разкриваме истинските си чувства и придаваме по-голяма сила на това, което казваме.

Всъщност комуникацията е много повече от думи. Невербалната комуникация е не по-малко важна и ако искате да бъдете успешни, трябва да обърнете внимание на езика на тялото си.

Ето 10 тайни, свързани с езика на тяло, които ще ви направят по-успешни:

1. Подходящо мислене

Езикът на тялото се ръководи от истинските ви мисли и чувства. Ако искате да направите добро впечатление на непознати, преди това си повтаряйте, че харесвате тези хора. Това ще ви помогне да имате опусната поза на тялото, погледът ви ще бъде по-приятелски настроен и ще се усмихвате повече.

2. Усъвършенствайте позата на тялото

Поза

Основата на добрия език на тялото е правилната стойка. Изправете гърба си, отпуснете раменете си и дръжте брадичката си успоредна на пода. Също така не бива да кръстосвате ръцете пред гърдите. Когато тялото е открито, създаваме впечатление, че сме честни и отворени хора.

3. Усмихвайте се

Усмивка

Усмивката показва на човека отсреща, че сте отворени за разговор. Важно е обаче усмивката да бъде искрена, защото ако не е, може да има обратния ефект. Освен това е важно усмивката да бъде подходяща – не прекалено широка, не прекалено малка и бърза, тъй като може да издаде презрение.

4. Продължителността е важна

Усмивката ще бъде още по-силна, ако я синхронизирате правилно. Задръжте усмивката за няколко секунди и погледнете човека отсреща. Това ще помогне на човека срещу вас да разбере, че се усмихвате заради него и че ви е приятно да сте в неговата компания.

5. Осъществявайте зрителен контакт

Зрителен контакт

Силният зрителен контакт е ключът към това да изглеждате приятелски настроени и уверени. Важно е обаче и да не гледате събеседника си втренчено в очите, защото това е плашещо. Вместо това поглеждайте различните точки от лицето на човека за по 1 секунда. Избягвайте да гледате в телефона си или в стаята наоколо.

6. Краката ви трябва да са насочени към човека, с когото разговаряте

За да покажете на човека отсреща, че вниманието ви е насочено към него, трябва краката ви също да сочат към него. За да изглеждате заинтересовани от разговора, който провеждате, наклонете тялото си леко напред.

7. Ръкостискане

Ръкостискане

Ръкостискането прави силно първо впечатление. Протегнете се и се срещнете с другия човек в средата. Не се опитвайте нито да доминирате, нито да се подчинявате в ръкостискането. Не бива да стискате прекалено силно, нито пък ръката ви да е прекалено отпусната.

8. Внимавайте с този жест

Жест

Често срещан жест е събирането на върховете на пръстите. Хората я използват, за да изглеждат експерти в дадена област. Този жест често се използва от влиятелни личности, като изпълнителни директори. Трябва да внимавате обаче кога и как го използвате. Може да изглежда арогантно, ако се използва не на място.

9. Използвайте жестове с ръце

След като започнете разговор, оставете тялото да се движи естествено. Изследванията показват, че хората, които използват повече жестове с ръцете, докато говорят, се смятат за по-честни от тези, които не използват ръцете си, когато говорят.

10. Трикове, свързани с ръцете

Въпреки че е добре да използвате жестове с ръцете, най-добрият вариант е да ги поставите спокойно върху краката си. Да се чувствате уверени в тази поза обаче може да бъде трудно и да отнеме доста време. Докато усъвършенствате това, можете просто да държите нещо в ръка – чаша вода, например.

Loading

  • Използвате ли трикове, свързани с езика на тялото?

    Кръстосани ръце
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Санторини

Всичко, което трябва да знаете преди да посетите Санторини

Смъртта на Мерилин Монро – нови разкрития във филма на Нетфликс